Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Sirovi kakao prah 300g

1.400,00 RSD

Nema na zalihama

Kategorija: Oznake: , ,
Proizvođač: Planet Bio

Opis

NAMENA: Upotreba kakaa štiti organizam od kardiovaskularnih bolesti, poboljšava se cirkulacija krvi i dovodi do neutralisanja štetnih slobodnih radikala, pruža osećaj sreće i zadovoljstva, daje energiju, deluje kao afrodizijak.

 

Kakao prah se može koristiti kao deo obroka, kao dodatak žitaricama za doručak, toplim napicima, pecivima, pudingu, sladoledu, kolačima i drugim poslasticama od čokolade.

 

Kakao prah treba uzimati u umerenim količinama i ne pre spavanja.

 

 

PAKOVANJE:   300g

 

 

OPIS: Ovo je organski kakao prah bez masti. Napravljen je od kako zrna (Theobroma cacao), criollo sorta. Kriolo kakao zrna, od kojih se proizvodi PlanetBIO prah, predstavljaju najređi i najskuplji kakao, koji čini svega nekoliko procenata ukupnog svetskog useva kakaa. Kriolo kakao je posebno teško uzgajati zbog njegove osetljivosti na uslove životne sredine i malog prinosa kakaa po drvetu. Zbog toga je kakao vrste kriolo toliko visoko vrednovan i poštovan kao namirnica.

 

PlanetBIO kakao prah ima bogatu i intenzivnu čokoladnu aromu. Pošto je minimalno obrađen sadrži originalnu kakao aromu, pa ne očekujte sladak ukus kao kod konvencionalnih kakao prah proizvoda.

 

Za razliku od većine kakao proizvoda na tržištu, PlanetBIO kakao zrna se ne peku pre pretvaranja u prah, zadržavajući tako najveći deo nutrijenata koji se inače uništavaju pečenjem.

 

Kakao je jedna od najkompleksnijih namirnica na planeti, jer sadrži preko 300 aktivnih supstanci kao što su fenil etilamin, serotonin (oba deluju kao antidepresivi), anandamid (doprinosi osećaju radosti i sreće), teobromin i dopamin (oba stimulišu nervni sistem). Kakao prah sadrži obilje proteina (24,1% ukupne mase), što doprinosi rastu i održavanju mišićne mase i normalne strukture kostiju. Takođe je značajan izvor minerala od kojih najviše ima cinka, magnezijuma i gvožđa.