Kokosova palma (Cocos nucifera) drvenasta je biljka iz porodice palmi koja je rasprostranjena u tropskim krajevima, pogotovu na obalama i otocima Tihog i Indijskog okeana. Neobičan plod kokosove palme, poreklom iz Malajskog arhipelaga, se od davnina koristio u ljudskoj ishrani, kao brašno, mleko kao i za dobijanje ulja.
Kokosov protein (20% proteina) se dobija mlevenjem kokosove pogače nakon ceđenja ulja iz kokosovog brašna. Bogato je proteinima, vlaknima i omega masnim kiselinama. Sadrži protein koji se vrlo lako vari i od značaja je za funkcionisanje imunološkog sistema. Sadržaj vlakana doprinosi normalnom radu creva i smanjuje resorpciju ugljenohidrata i masti iz creva.
Blagotvorno dejstvo kokosovog proteina je mnogostruko:
• poboljšava probavu i apsorpciju hranljivih materija
• podiže energiju i ubrzava metabolizam
• doprinosi zdravlju kardiovaskularnog sistema
• deluje kao prirodno detoksikaciono sredstvo
• pomaže u održavanju Ph vrednosti organizma
• deluje antivirusno, antibakterijski i imunološki
• regeneriše kožu i kosu
Bogat omega masnim kiselinama. Ne sadrži holesterol, gluten ni kazein. Kokosov protein je postan proizvod.
Sastav: Samlevena kokosova pogača nakon ceđenja ulja.
Način primene: Može se koristiti u kombinaciji sa raznim vrstama brašna prilikom pripreme testa, poslastica i hleba. Zbog svog prijatnog mirisa i ukusa odličan je dodatak u frapeu, kašama i raznim vrstama filova. Pogodno je za ishranu vegana i vegetarijanaca.
Recenzije
Još nema komentara.