Celerova so je 100% prirodan dodatak jelima. U sastav celerove soli ulazi: sušeni koren celera do 40%, jodirana morska so do 60%. Ne sadrži natrijum-glutaminat.
Namena:
Celerova so se preporučuje za zdravu ishranu, kao i za ishranu dijabetičara. Upotrebom celerove soli snižava se krvni pritisak i ublažavaju se reumatične tegobe. Listovi i seme celera su bogati etarskim uljima, a ima antioksidativno dejstvo i dobar je diuretik. Blagotvorno deluje na kičmene pršljenove, smiruje urinarne tegobe, zatim osvežava dah i ublažava stomačne tegobe i kašalj. Celerova so je univerzalni dodatak jelima i zamena za so, pojačava ukus salatama i daje jelima originalnu aromu. Supe, čorbe, riba i razna druga jela biće ukusnija i hranljivija. Kao začin se koriste i koren i listovi. Koren se koristi kao dodatak varivima, supama od mesa ili kao salata (svež istrugan i pomešan sa kiselom pavlakom i orasima).
Zemlja porekla:
Srbija