Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Golica sirova 500g (organski proizvod)

850,00 RSD

Proizvođač: Beyond

Opis

Golica sirova ili semenke bundeve, sadrže dosta belančevina, ugljenih hidrata i masti, zatim vitamina B1, B2 i niacina, a od minerala najviše ima fosfora, kalcijuma i gvožda, kao i niz zaštitnih i lekovitih sastojaka od celuloze i pektina do fitosterina itd.

Namena:

Golica sirova, oguljena ili pečena golica je veoma lekovita i predstavlja odlično sredstvo protiv crevnih parazita i najčešće se preporučuje kao efikasno i neškodljivo sredstvo protiv dečjih glista i pantljičare. Golica sirova olakšava tegobe obolelih od prostate koji treba da ga jedu svakodnevno.
Plod bundeve se preporučuje kao diuretik, za izbacivanje suvišne vode iz organizma, naročito kod ljudi obolelih od reume, gihta, zapaljenja bubrega ili bešike. Golica sirova se smatra i da je odlična dijetalna hrana za gojazne osobe, dijabetičare (ako se tokom pripreme ne zaslađuje), kao i osobe sa oboljenjima želuca i tankog creva ili one koji pate od krvavih proliva. Semenke bundeve su energetski veoma bogate i posebno se preporučuju kod mentalnih naprezanja i korišćenja kompjutera, učenicima i studentima i kod izuzetnih intelektualnih aktivnosti.

Pakovanje

500 g