Opis
NAMENA:
Vrganj se koristi kao ukusna i zdrava hrana i to nakon što rehidriraju, pečurke se pripremaju pohovanjem, a od njih se može pripremiti i čaj, a nakon pripreme čaja kuvani komadi pečurke mogu se iskoristiti kao začin.
OPIS:
Ovaj proizvod čini 100% sušena pečurka Vrganj.
Način upotrebe: Pečurke ostaviti u 3 dl mlake vode da rehidriraju, a zatim ih oprati u nekoliko mlazova mlake vode.
Priprema pohovanog Vrganja: nakon rehidratacije Vrganje uvaljati u brašno i pohovati na ulju. Po želji se mogu dodati jaja ili prezle.
Priprema čaja: Odmeriti 4 dl vode, pa dodati komad (kapu) Vrganja i kuvati 20 min, a zatim ostaviti da odstoje još 30 min. Procediti i čaj piti tokom celog dana.
Kuvani komadi Vrganja mogu se koristiti pri spremanju jela kao začin.
Suvi vrganj -50g