Heljda spada u zeljaste biljke koju zbog hranjivih semenki svrstavaju među žitarice. Pečena heljda u zrnu Slavuj bogata je gvožđem, magnezijumom, kalijumom kao i vitaminima B1, B2 i E. Pečena heljda u zrnu Slavuj je poznata po svom sadržaju rutina (ranije vitamin P). Pečena heljda u zrnu Slavuj je veoma pogodna za zdravu ishranu. Pečena heljda u zrnu Slavuju zrnu Slavuj se prirodno gaji i bere u ekološki čistoj oblasti Kursk, južna Rusija.
Sastav: prirodna gajena heljda
Priprema: 300g heljde, 1 litar kipuće vode. Heljdu staviti u malo posoljenu vodu, osaviti da se kuva na slaboj vatri oko 10 min. Isključiti šporet i ostaviti da nabubri 15 minuta. Obrok je pripremljen za jelo. Dodajte mleko, puter ili šećer.
Recenzije
Još nema komentara.