NAMENA: Koristi se u vidu zdravog doručka ili večere. Upotrebom ovsene kaše poboljšava se varenje hrane. Ovsena kaša ima i terapeutska svojstva, odnosno njihovom upotrebom snižava se nivo holesterola, a s obzirom da je zaslađena sa fruktozom, pogodna je i za ishranu ljudi obolelih od dijabetesa.
OPIS: U sastav ovsene kaše sa jagodom ulaze: ovsene pahuljice, fruktoza, biljne masti, kukuruzni skrob, kukuruzni sirup, liofilizovano voće, aroma. Zaslađena je fruktozom (sadrži 0% repinog šećera – saharoze). Proces liofilizacije je jedan od postupaka konzervisanja voća. Finalni proizvod ima visoku prehrambenu vrednost, kao i sveže voće, uz prednost da se lako čuva i da ne zahteva nikakve posebne uslove skladištenja. Ovako sušeni proizvodi su osnova za instant proizvode. Ovas sadrži uravnoteženu količinu rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, a takođe ima i visok sadržaj belančevina, vitamina B grupe, lecitina i mineralnih materija kao što su kalcijum i gvožđe. Ovsena kaša sa jagodom se veoma jednostavno priprema, odnosno u čašu kaše sipati 150 ml vode i dobro promešati sadržaj. Ostaviti da odstoji oko 5 minuta i kaša je pripremljena za konzumaciju.
Ovsena kaša jagoda 100g minut obrok