Ovsene mekinje su hrana bogata biljnim vlaknima. Ove ovsene mekinje ne sadrže genetički modifikovane organizme.
Ovsene mekinje se pripremaju tako što se 2 supene kašike potope u bilo koju tečnost (jogurt, mleko ili sok) i ostave se da rehidriraju. Mogu se dodavati i supama, čorbama testima i varivima. Nije ih potrebno kuvati.
Namena:
Ovsene mekinje smanjuju rizik od dijabetesa, a istovremeno i rizik od kancerogenih oboljenja povezanih sa hormonskim disbalansom (rak dojke, prostate, debelog creva). Pomažu da se smanji nivo lošeg holesterola u krvi, umanjuju rizik od srčanih oboljenja. Deluju protiv zatvora i hemoroida, kada upiju veliku količinu vode, one čine sadržaj debelog creva mekim, što olakšava eliminaciju.
Uz pomoć ovsenih mekinja lakše se oduprete gladi kada želite da oslabite. Ovsene mekinje u stomaku nabubre i apsorbuju vodu, pružajući osećaj sitosti. One apsorbuju i određeni procenat hranljivih materija i ne dopuštaju da ih upije tanko crevo i tako smanjuju kalorijsku vrednost obroka.
Zemlja porekla:
Nemačka