Bosiljak je vrhunske arome i ukusa. Ovaj bosiljak potiče iz kontrolisanog uzgoja organske proizvonje. Pogodan je i za vegane.
Da bi bosiljak sačuvao svoju aromu, ukus i lekovitost najbolje je da ga čuvate na suvom, hladnom i tamnom mestu. Može da sadrži slačicu i celer u tragovima.
NAMENA:
Bosiljak je poznat po svojim mnogobrojnim lekovitim svojstvima. Bosiljak ima protiv upalno dejstvo, snižava telesnu temperaturu, umiruje kašalj i ublažava simptome prehlade i drugih oboljenja respiratornog sistema, poboljšava varenje, smanjuje mučninu i sprečava nagon za povraćanjem, popravlja raspoloženje.
Bosiljak se koristi kao začin mnogim jelima, pri čemu jela postaju ukusnija i nutritivno vrednija. Možete ga dodavati u rana jela, a naročito se slaže sa paradajzom i mocarela sirom, sa testeninom, pečurkama, povrćem, raznim umacima. Bosiljkak je i neizostavan deo mediteranske kuhinje.
Recenzije
Još nema komentara.