Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Akcija!

Ulje crnog kima – 250 ml Eterra

2.133,00 RSD 1.612,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Eterra

Opis

Crni kim je takođe poznat kao Nigella sativa, kalonji, crno seme, crni kumin. Koristi se već više od 3000 godina kao olakšanje za mnoge bolesti.

Crni kim opušta mišiće i širi bronhije i na taj način olakšava problem astmatičara. Skup raznih sastojaka u crnom kimu omogućava antiupalna, antibakterijska i antialergijska svojstva ove biljke. Smiruje hronični kašalj, čisti sinuse i jača pluća. Preporučuje se i dijabetičarima. Crni kim je poznat kao dobar za kožu, kosu, nokte i zube. Upotrebljava se kod ekcema, psorijaze, dermatitisa i akni. Koristan je u slučaju gojaznosti, visokog pritiska i nepravilne ishrane. Snižava holesterol, poboljšava varenje i smanjuje kiselost organizma. Sprečava nadimanje i stimuliše rad creva. Poboljšava cirkulaciju i leči hemoroide. Crni kim opušta i smiruje glavobolju. Pomaže kod reume. Upotrebljava se za podizanje imuniteta. Prethodne studije su pokazale antikancerogeno delovanje u slučajevima raka prostate i debelog creva, kao i anti-upalno i antioksidantsko delovanje. Skorije studije su, takođe pokazale potencijalne pozitivne rezultate kod raka prostate i debelog creva.

Poslednjih decenija vrhunski naučnici iz različitih krajeva sveta bavili su se ispitivanjem koju tajnu krije Ulje crnog kima i otkrili uzroke njegovog širokog dejstva. Kao izuzetan imunomodulator, ulje crnog kima pomaže ne samo kod bolesti koje nastaju kao posledica oslabljenog imunološkog sistema, već i kod onih kod kojih je uzrok preterana imunološka reakcija.

Ulje crnog kima naročito je delotvorno protiv alergija, astme i drugih respiratornih oboljenja, probavnih problema, dijabetesa, holesterola, gripa i prehlada. Savezna uprava za kontrolu lekova i hrane SAD 1996. godine odobrila je upotrebu crnog kima za sprečavanje neželjenih efekata kod hemoterapije i jačanje imuniteta u tretmanu kancerogenih bolesti.

U američkoj laboratoriji za istraživanje raka „Hilton Head Island“, eksperimenti rađeni na životinjama pokazali su da ulje crnog kima pomaže kod raka i njegove prevencije.

Ulje crnog kima sadrži oko 100 različitih aktivnih sastojaka. Najdelotvorniji su nigelon koji opušta mišiće i širi bronhije i timokinon koji pojačava lučenje žuči, ublažava preveliku kiselost, smanjuje holesterol i pomaže kod problema sa probavom.

Iz gama linoleinske kiseline telo proizvodi moćnu protivupalnu i protivalergijsku supstancu prostaglandin E1 (PGE1), a arahidonska kiselina proizvodi prostaglandin E2 (PGE2) koji opušta bronhije i ima i terapeutsko dejstvo kod alergijske astme.

Ulje crnog kima puno je nezasićenih omega 3 i omega 6 masnih kiselina, koje vraćaju ravnotežu lipidima i sprečavaju upalne procese u krvnim sudovima. Sadrži 24% jednostruko nezasićenih i 58% višestruko nezasićenih masnih kiselina.

 

Ulje crnog kima – 250 ml Eterra

pakovanje

250 ml