Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Pivski kvasac, 200g

292,00 RSD

Proizvođač: Macrobiotic

Opis

 

KATEGORIJA:
Sokovi i zdravi napici, Zdrava hrana
NAMENA:

Pivski kvasac pomaže u prevenciji i lečenju svih bolesti nastalih kao posledica nedostatka vitamina B kompleksa kao što su neuroze, neuralgije, stres, zamor, kao i stanja povećanih fizičkih i psihičkih napora. Reguliše metabolizam masti i ugljenih hidrata i pozitivno utiče na smanjenje štetnog LDL holesterola. Odličan je izvor hroma koji je važan za normalno održavanje šećera u krvi, pa se pivski kvasac preporučuje u dijetoterapiji dijabetičara.

Pivski kvasac se preporučuje i kao dopuna u ishrani svih kategorija zdravih ljudi. Koristi se kao dodatak kuvanim jelima (supe, čorbe, variva), voćnim sokovima, jogurtu ili mleku.
Dnevna doza za odrasle je 15g-20 g (1-2 kašike) a za decu 10 g. Koristi se 6-8 nedelja nakon čega se pravi pauza 4-6 nedelja.

PAKOVANJE:

200 g

OPIS:

Pivski kvasac je dijetetski proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorčavanjem i sušenjem ostataka aktivnog kvasca kod proizvodnje piva. Izuzetno je bogat vitaminima B kompleksa ali sadrži i mnoge druge hranljive sastojke. Obiluje esencijalnim aminokiselinama a predstavlja i jedan od najboljih izvora gvožđa i hroma.