Matcha je japanski premium zeleni čaj u prahu kakav se vekovima koristi u japanskim čajnim ceremonijama. Za razliku od drugih vrsta zelenog čaja koji mogu odstajati pripremljeni, matcha čaj se uvijek pije svježe pripremljen. Ova vrsta zelenog čaja je prirodno slatkastog ukusa. Smatra se najvećim superfood trendom u 2016. godini. Listovi se beru isključivo ručno, nakon čega se pare i suše, a zatim se na kraju melju u kamenom mlinom u fini prah. Listovi zelenog čaja za proizvodnju matche se beru nekoliko nedjelja pre klasičnog vremena berbe i to isključivo sa grmova koji su skriveni od direktne sunčane svetlosti. Na taj način se između ostalog podstiče sinteza hlorofila i povećava količina aminokiselina, prvenstveno L-teanina. Matcha prah je prirodno bogat antioksidansima (katehin), vitaminima: A, B6, C i K, zatm mineralima: magnezijumom, kalcijumom, gvožđem, kalijumom, fosforom, cinkom i bakrom.
Da bi Matcha prah sačuvao svoja nutritivna svojstva, ukus i miris najbolje je da ga čuvate na suvom i hladnom mestu.
Namena:
Veoma je snažan antioksidans. Odličan je i za detoksikaciju organizma. Zbog bogatog sadržaja vitamina i minerala deluje osvežavajuće na ceo organizam i vraća energiju.
Matcha prah je najbolje da koristite tako što ćete pomešati jednu supenu kašiku praha sa jednom supenom kašikom hladne vode, a zatim dobro promešajte. Zatim dodajte toplu ili hladnu vodu ili neki biljni napitak po želji i Matcha napitak je spreman za upotrebu. Po želji Matcha prah možete dodati i u smoothie.
Zemlja porekla:
Japan
Recenzije
Još nema komentara.