Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Lotosov koren- 50 g

1.263,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Mitoku

Opis

NAMENA:

Lotos je višegodišnja biljka čiji koren ima čestu primena orijentalnoj medicini i to u otklanjanju različitih zdravstvenih tegoba. Lotosov koren povoljno deluje kod: prehlade, upale sinusa, za ublažavanje kašlja, prolećnih alergija, kod problema gornjih puteva disajnog aparata, rastvaranja viška sluzi u telu, povoljno deluje na bubrege jer pomaže izbacivanje viška tečnosti
Posebno se preporučuje astmatičarima i kod akutnog i hroničnog bronhitisa.
Koren lotosa je veoma koristan kod prolećnih alergija od kojih vremenom niko od nas nije imun. Prema makrobiotičkom pristupu zdravlju, alergije ukazuju na postojanje potpune neravnoteže u organizmu, kao i prezasićenosti pojedinih organa.

OPIS:

Koren lotosa je jedna od najstarijih vrsta korenastog povrća. Lotos je višegodišnja biljka. Lotos koren je poreklom iz Indije odakle su ga budistički sveštenici doneli u Kinu, a odatle je zatim prenet u Japan. Lotosov koren se vadi u zimskom periodu, kada je najbogatiji hranjivim sastojcima Lotos koren sadrži: nelbumin, aparagin i skrob. Nelbumin stimuliše telesne tečnosti i mišićno tkivo, a asparagin stimuliše izbacivanje otpadne sluzi iz pluća i bronhijalnih puteva. Lotos je hranljiv i daje mnogo energije jer lotosov skrob sadrži 13 % jednostavnih šećera.

Lotos koren osušen prirodnim putem, spreman je za upotrebu posle natapanja u vodi. Može se kuvati u varivima, supama ili obicnoj vodi nekoliko minuta. Kada je izrezan na kriške veoma dekorativno izgleda na tanjiru u kombinaciji sa azuki-pasuljem, sa arame ili hijiki algama.

1 kašičica komadića lotosa kuva se 5-8 minuta u 2.5 dcl vode uz dodatak par kapi šoju sosa (shoyu).

Lotosov koren- 50 g

Pakovanje

50 g

Povezani proizvodi