Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Origano sept strong 30ml Probotanik

452,00 RSD

Proizvođač: Probotanic

Opis

Herba Sept strong

Herba Sept strong je oralni sprej sa antiseptičnim dejstvom koji se preporučuje kod infekcija usne duplje, desni i ždrela.

Herba Sept strong prirodni rastvor za ispiranje usta i ždrela, doprinosi zaštiti sluznici usne duplje i ždrela, pomaže kod suvog, nadraženog i bolnog grla, ublažava simptome upale desni, za prijatan i svež dah. Herba Sept strong ne sadrži alkohol, veštačke boje, zaslađivače i gluten, izrađen od 97% organski sertifikovanih sirovina, naučno potvrdjenog dejstva protiv najčešćih bakterija i gljivica u usnoj duplji (Istraživanje-pdf), pogodan za ličnu upotrebu, lak za nošenje i korišćenje. HALAL sertifikovan proizvod.

Herba Sept strong DOKAZANO uspešno eliminiše i sprečava rast štetnih bakterija i gljivica u usnoj duplji:

Streptococcus pyogenes,

Streptococcus mutans,

Streptococcus salivarius,

Streptococcus sanguis,

Pseudomonas aeruginosa,

Proteus mirabilis,

Staphylococcus aureus i

MRSA – methicilin – rezistentni Staphylococcus aureus,

Candida albicans i

Candida krusei.

Sadržaj aktivnih sastojaka: organsko etarsko ulje divljeg origana (Origanum munitoflorum), Etarsko ulje nane (Mentha piperita), Etarsko ulje žalfije (Salvia officinalis), Etarsko ulje timijana (Thymus vulgaris), Etarsko ulje karanfilića (Syzygidum aromaticum).

Ostali sastojci: organska voda divljeg origana, Origanum minutiflorum, aroma mentola.

Način upotrebe:

– Deca od 3-12 godina : po 1-2 raspršivanja 3 puta dnevno

– Odrasli i deca preko 12 godina : po 2-3 raspršivanja 5-6 puta dnevno

Pre svake upotrebe obavezno snažno promućkati.

Upozorenja:  Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mladjoj od tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Herba Sept je izradjen od najkvalitetnijih biljnih sirovina koja imaju potvrdjena antibakterijska i antigljivična svojsta. Herba Sept je analiziran na Biološkom institutu “Siniša Stanković” iz Beograda. Rezultati istraživanja suimpresivni i potvrdili su da Herba Sept uspešno eliminiše i sprečava rast štetnih bakterija i gljivica u usnoj duplji:  Streptococcus pyogenes, Streptococcus mutans,Streptococcus salivarius, Streptococcus sanguis, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis, Staphylococcus aureus i methicilin – rezistentni Staphylococcus aureus, Candida albicans i Candida krusei.

Streptococcus pyogenes najčešće izaziva upalu nosa i ždrela, streptokoknu anginu, šarlah, upalu orgaana za disanje, crveni vetar i gnojne infekcije kože. Ukoliko se pravovremeno ne započne terapija može doći do komplikacija u vidu upale sinusa, srednjeg uva, upale moždanih ovojnica i reumatske groznice.

Streptococcus mutans su odgovorne za nastanak zubnog karijesa koji će napraviti idealno tlo za parodontozu i upalu desni. U 30-40% slučajeva kao najozbiljnija komplikacija može nastati bakterijski endokarditis odnosno zapaljenje srčanih zalistaka.

Staphylococcus aureus naziva se još i zlatnom stafilokokom. Ono što ovu bakteriju čini jedinstvenom su brojni mehanizmi otpornosti na antibiotike. Naime, bakterija je stvorila brojne načine kako da se obrani od delovanja antibiotika što stvara probleme u lečenju infekcija koje ona izaziva.

Stafilokoke najčešće dovode do upale sluznice nosa i grla, ušiju, sinusa, a neretko izazivaju i upalu pluća. Preko krvi i limfe mogu da izazovu i sekundarne infekcije poput osteomijelitisa, artritisa, meningitisa i endokarditisa, a posebno su u osetljive osobe sa smanjenim imunim odgovorom.

Oralna kandidijaza je gljivična infekcija usne duplje najčešće izazvana Candidom albicans, i do njenog nastanka dolazi kada se pod uticajem nekog lokalnog ili sistemskog faktora poremeti normalna flora usne šupljine. Simptomi oralne kandidijaze su beličaste naslage na jeziku i u usnoj duplji, loš zadah, otečena donja usna, ukus metala u ustima, krvarenje desni, osetljivost i bol u ustima.

Na Biološkom Institutu “Siniša Stanković” u Beogradu, urađeno je poređenje Herba Sept-a sa najčešće korišćenim komercijalnim antibioticima (nazivi su navedeni u istraživanju), pri čemu je Herba sept kako u maloj koncentraciji tako i u različitim razblaženjima pokazao svoju efikasnost, odnosno sprečio je rast bakterija i gljivica bez pojave rezistencije, dok su mnogi antibitici korišćeni u istraživanju pokazali neefikasnost zbog otpornih sojeva mikroorganizama.

Herba Sept je prirodni proizvod, bez alkohola koji u svom sastavu sadrži eterična ulja divljeg origana, timijana, žalfije, karanfilića, peperminta.

Eterična ulja divljeg origana, timijana i žalfije smatraju se jakim prirodnim antibioticima , primarno zbog svojih antimikrobnih, antizapaljenskih i antiseptičkih svojstava. Zajedno sa antioksidantnim osobinama ulja karanfilića i analgetskim dejstvom ulja peperminta predstavljaju idealnu kombinaciju u borbi protiv bakterija i gljivica koji izazivaju infekcije usne duplje, desni i ždrela.

 

Pakovanje

30 ml