Sastav: vanila u prahu (organska proizvodnja).
Opis proizvoda i primena:
Burbon vanila je prirodni začin dobijen od mahune orhideje, biljke penjačice (Vanilla Planifolia). Potiče sa Madagaskara i ima široku primenu u prehrambenoj industriji jer poboljšava ukus jelima i konditorskim proizvodima. Drugi naziv je i “kraljica začina”, zbog svog izuzetnog ukusa.
Cvet vanile cveta samo jedan dan u godini, u vremenskom okviru od 12-16 sati, nakon čega mora biti oprašen ručno. Ukoliko se propusti taj vremenski okvir, biljka neće uopšte proizvesti mahune.
Rapunzel Bourbon vanila prah se sastoji od celih mahuna, koje potiču iz organske proizvodnje. Za razliku od veštački proizvedenog vanilin praha, sadrži sve prirodne arome prirodnog proizvoda.
Postoji i ekstrakt vanile, rastvor napravljen od zrna vanile i alkohola. Kada se potopi u alkoholu, zrna vanile (poznata i kao mahune) oslobađaju vanilin, glavno jedinjenje ukusa koje se nalazi u vanili. Ova tamno smeđa tečnost (koja se takođe naziva i tinktura vanile) može se koristiti za poboljšanje slatkoće deserta.
Burbon vanila sadrži brojne antioksidante, uključujući vanilinsku kiselinu i vanilin. Antioksidanti štite vaše telo od oštećenja od štetnih sastojaka, kao što su slobodni radikali i toksini.
Vanilin je prirodni antioksidant i daje zrnima vanile njihov karakterističan miris. Burbon vanila ima moćne anti-inflamatorne sposobnosti.
Vanilin koji se nalazi u ekstraktu vanile može imati koristi od snižavanja holesterola.
Način upotrebe:
Dok je burbon vanila ukusna u mnogim pekarskim proizvodima, možete je dodati i drugim namirnicama. Uključite je u šejkove, milkšejkove i čak običan jogurt za topao, bogat ukus.
Samo prstohvat mlevenog vanila praha daje kolačima, šlagu i desertima izuzetan ukus.
Oplemenite ukus svojih kolača i jela mirisnim i neodoljivim ukusom bio mlevene Bourbon vanile.
Nutritivna vrednost
Na 100g:
Energetska vrednost: 1339kJ/322kcal
Masti: 11,2g
– od kojih zasićene masne kiseline: 1,8g
Ugljeni hidrati: 33g
– od kojih šećeri: 20,4g
Vlakna: 33,4g
Proteini: 5,2g
So: <0,1g
Način čuvanja:
Čuvati na suvom i tamnom mestu.
Zemlja porekla: Komori
Recenzije
Još nema komentara.