Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Aktiv za kosti i mišiće

1.050,00 RSD

Proizvođač: Doppel herz

Opis

NAMENA

 

– osobama srednjeg i starijeg životnog doba

 

– za prevenciju i dopunu lečenja osteoporoze

 

– osobama izloženim povećanim fizičkim naporima

OPIS

 

2- fazna depo tableta Doppelherz®-a sadrži specijalnu kombinaciju 210 mg magnezijuma i 420 mg kalcijuma kao i 3 dodatna hranljiva sastojka, koji su veoma važni za kosti, nerve, mišice i srce. U današnje vreme tokom ishrane često ne unosimo dovoljno magnezijuma i kalcijuma. Samo 1 tableta Doppelherz®-a u kombinaciji sa zdravom ishranom zadovoljava dnevnu potrebu organizma za ova dva važna minerala. Dvo-fazni sistem Doppelherz®-a je specijalno razvijena formula koja podrazumeva dva različita sloja tablete i na taj način omogućuje i brzo i sporo oslobađanje hranljivih sastojaka. U prvoj fazi u telo se odmah oslobađaju kalcijum i vitamin D3, dok u drugoj fazi tableta postepeno oslobađa magnezijum i bakar koje telo koristi tokom celog dana.

 

Vitamin D3 reguliše unos kalcijuma i pomaže njegovu absorpciju unutar kostiju, i zato ova dva sastojka igraju veoma važnu ulogu u metabolizmu kostiju.

 

Kalcijum je veoma važan za formiranje i gustinu kostiju.Adekvatan unos magnezijuma je bitan za energetski metabolizam telesnih ćelija zato što je magnezijum važan u aktiviranju enzima koji su uključeni energetske procese poput nervnih i mišićnih aktivnosti. Magnezijum je potreban u mišićnim kontrakcijama i u prenošenju signala od kraja nerava do mišica, ali je takođe neophodan i srcu. Element u tragovima bakar neophodan je za formiranje kolagena. Mangan doprinosi održavanju kostiju i zaštiti ćelija tela od oksidativnih oštećenja.

 

 Aktiv za kosti i mišiće

 

 

 

Pakovanje