Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Akcija!

Ulje od nara – 30 ml

660,00 RSD 590,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Riznica

Opis

NAMENA:

Sok nara pokazuje antiaterogeni efekt (sprečava arteriosklerozu). Ulje semenki nara i fermentisani sok nara usporavaju oksidaciju i sintezu prostaglandina, inhibiraju proliferaciju (brzo umnožavanje) ćelija tumora dojke i potpomažu njihovu apoptozu (smrt i bezbednu eliminaciju ćelija); hemopreventivna i hemoterapijska svojstva pokazuje i ekstrakt nara na rak prostate. Fermentisani sok i ulje (frakcije bogate polifenolima) imaju hemopreventivni učinak i pojačavaju potencijal terapije u lečenju raka dojke ljudi, zbog sposobnosti blokiranja sinteze endogenog aktivnog estrogena.
Nar i proizvodi od nara sadrže i fitoestrogene (biljne hormone) kojima se takođe pripisuje moguća uloga u sprečavanju širokog spektra oboljenja, među kojima su i hormonski zavisni kanceri. Nar sadrži i estrogene (estradiol, estrone i estriol) koji su pokazali estrogensku aktivnost u ispitivanjima. Sok i ekstrakt semena kod ženki miševa kojima su uklonjeni jajnici su prevenirali gubitak gustine kostiju. Ovi proizvodi efikasno deluju i na depresivna stanja i osteoporozu kod žena u menopauzi. Moderna istraživanja proizvoda od nara uključuju njihovu primenu u kozmetici (dokazano je da vodeni ekstrakti nara pomažu regeneraciju dermisa, a ulje semenki nara regeneraciju epidermisa), oralnoj higijeni. Izuzetno dobar učinak ima pri lečenju posekotina, opekotina i drugih rana. Tu se ne završava duga lista čudotvornih dejstava nara, jer se koristi u terapiji koja zamenjuje upotrebu određenih hormona, lečenju alergijskih simptoma, kardiovaskularnoj zaštiti, pa čak i tretmanu AIDS-a. Seme (iz kog se dobija ulje) i sok nara su pokazali pozitivan uticaj u lečenju dijabetesa tipa 1 I 2. Konzumiranje soka nara može da uspori i napredovanje Alchajmerove bolesti. Nauka danas potvrduje ono što su drevni narodi oduvek znali – nar je zaista čudotvorna voćka.

OPIS:

Nar (Punica Granatum, Punicaceae) je voće koje se gaji u mediteranskim zemljama i na Bliskom istoku, a često se zbog svog blagotvornog dejstva koristi u narodnoj medicini.
Jestivi delovi ploda nara sastoje se iz soka i semena. Iz semena se dobija ulje. Plod nara je bogat izvor vitamina, minerala; kao i dve vrste polifenolnih jedinjenja kojima se pripisuje 92% antioksidantne aktivnosti cele voćke: antocijanida koji mu daju crvenu boju (delfinidin, cijanidin, pelargonidin) i tanina (punikalin, pedunkulagin, punikalagin, glukozni estri galaginske i elaginske kiseline). Dokazano je da je antioksidantna aktivnost soka nara veća odantioksidantne aktivnosti crnog vina i zelenog čaja.
Unutrašnja primena: 25 kapi dnevno. Spoljašnja primena: naneti ulje na obolelo mesto.

Ulje od nara – 30 ml

Pakovanje

30 ml