Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Ašvaganda prah 100g Beyond (organski proizvod)

680,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Beyond

Opis

Ašvaganda u prahu organic 100g

Ašvaganda (lat. Withania somnifera) je jedna od najcenjenijih biljaka u Ajurvedi. Njen prevod sa latinskog je „ona koja donosi san“. Poznata je još i kao „indijski žen šen“ ili „zimska trešnja“. Njen koren tokom dana daje energiju, a pred spavanje deluje umirujuće. U prošlosti Aleksandar Veliki i njegova vojska su pili vino od ašvagande da bi povećali svoju energiju i snagu i da bi se izlečili od mnogih bolesti.

Hemijske analize su pokazale da je ašvaganda pravi rudnik minerala i biološki vrednih nutrijenata kao što su: kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink, kobalt, bakar, vanadijum, vitalo-laktoni, fenolne komponente i tanini, flavonidi, proteini i slobodne amino kiseline, saponini, glikozidi, alkaloidi.

Namena

• regeneriše hormonski balans, pomaže oporavak tkiva, a može se koristiti i spolja za zarastanje rana, upala itd,
• pomaže umanjenje negativnih posledica stresa,
• ima jako dejstvo na umirenje sistemskih upala u organizmu,
• pojačava imunitet i vitalnost,
• pomaže seksualnu i reproduktivnu funkciju organizma,
• jedna je od najboljih biljki za vitalnost uma,
• smatra se da usporava starenje tako što katalizuje anaboličke procese u telu.

Tradiocionalno se koristi za ubrzavanje oporavka nakon bolesti. Takođe je dobra za ljude koji se bave fizičkim radom pomažući telu da se prilagodi fizičkom stresu. Ona deluje kao snažan tonik za vitalnost i starost. Prehranjuje sva telesna tkiva, uključujući zglobove i živce. Povećava sva tri aspekta uma: shvaćanje, pamćenje i sećanje.

Ne preporučuje se kod zatvora i u trudnoći.

Način upotrebe: preporučeni dnevni unos je 1 kafena kašičica (3g) u mleko ili sokove. Njeno dejstvo se povećava kada se koristi uz toplo mleko pred spavanje.

Zemlja porekla:

Indija

Pakovanje

100g