Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Surutka u prahu 250g

106,00 RSD

Proizvođač: Macrobiotic

Opis

Surutka je zdrava i hranljiva namirnica koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira. Predstavlja pravu riznicu minerala. Najzastupljeniji minerali su natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, kobalt, bakar i molibden. Surutkin protein sadrži sve esencijalne aminokiseline. Surutka u prahu se vrlo jednostavno koristi. Dodavanjem u obrok poboljšava se njegova hranljiva i biološka vrednost.

Surutka u prahu upotreba:  Može se dodavati supama, čorbama, musliju, voćnim šejkovima ali i testu za izradu hleba i peciva čime se povećava biolška vrednost.U sastav surutke ulazi: min. 5 % mlečne masti u s.m., min. 12% proteina u s.m., min 60 % laktoze u s.m., max. 6% vode u s. m. max 9,5 % min. materija u s.m.

Redovnom upotrebom surutke mogu se rešiti ili umanjiti brojni zdravstveni problemi. Proteini surutke podižu imunitet, smanjuju nivo štetnog holestrola, povoljno utiču na regeneraciju jetre, smanjuju nastnak zubnog kamenca, regulišu crevnu floru.Surutka se, kao dodatak ishrani, preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista, jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase.

S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Surutka u prahu 250g

 

 

 

Pakovanje

250 g