Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Surutka prahu sa ukusom čokolade 250g

132,00 RSD

Proizvođač: Macrobiotic

Opis

Surutka u prahu sa ukusom čokolade je namenjena onima koji ne vole ukus surutke, a neodoljiv ukus čokolade zadovoljiće i najzahtevnije sladokusce. Surutka je zdrava i hranljiva namirnica koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira. Predstavlja pravu riznicu minerala. Najzastupljeniji minerali su natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, kobalt, bakar i molibden. Surutkin protein sadrži sve esencijalne aminokiseline. Surutka u prahu sa ukusom čokolade se vrlo jednostavno koristi. Dodavanjem u obrok poboljšava se njegova hranljiva i biološka vrednost. Može se dodavati supama, čorbama, musliju, voćnim šejkovima ali i testu za izradu hleba i peciva čime se povećava biolška vrednost. U sastav surutke ulazi: min. 5 % mlečne masti u s.m., min. 12% proteina u s.m., min 60 % laktoze u s.m., max. 6% vode u s. m. max 9,5 % min. materija u s.m.

Namena:

Redovnom upotrebom surutke mogu se rešiti ili umanjiti brojni zdravstveni problemi. Proteini surutke podižu imunitet, smanjuju nivo štetnog holestrola, povoljno utiču na regeneraciju jetre, smanjuju nastnak zubnog kamenca, regulišu crevnu floru. Surutka se, kao dodatak ishrani, preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista, jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase.
S obzirom na nisku kalorijsku vrednost, surutke u prahu sa ukusom čokolade, mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Zemlja porekla:

Srbija

Pakovanje

250 g