Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Spirulina prah 100g

2.450,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Planet Bio

Opis

Spirulina je mikroskopska plavo-zelena alga (cyanobacterium) koja se prirodno javlja u tropskim i suptropskim jezerima sa visokim pH vrednostima i visokom koncentracijom karbonata. Dobila je ime po svom spiralnom obliku. Njena tamno-zelena boja potiče od dva glavna pigmenta koja sadrži – zelenog hlorofila i plavog fikocijanina. Oba pigmenta deluju detoksifikaciono jer vezuju teške metale, kao i štetne produkte metabolizma. PlanetBIO spirulina prah takođe sadrži karotenoide lutein i zeaksantin, koji dokazano deluju na zdravlje oka i poboljšavaju vid, kao i mnoge antioksidante koji neutralizuju slobodne radikale i sprečavaju prerano starenje.

PlanetBIO spirulina prah je bogat izvor proteina, koji čine do 67% ukupnog sastava i doprinose rastu i održanju mišićne mase i zdravlju kostiju. Proteini u spirulini uključuju svih osam esencijalnih amino kiselina, koje naš organizam ne može stvarati sam, već se moraju uneti ishranom. PlanetBIO spirulina prah u svom sastavu ima i beta karoten, koji se u telu konvertuje u vitamin A. Od ostalih vitamina sadrži B1 i B2 koji imaju ulogu u normalnom funkcionisanju nervnog sistema i metabolizma. Osim vitamina ima i mnogo minerala kao što su fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, cink, mangan, bakar i selen.

PlanetBIO spirulina prah je proizveden po najvišim standardima organske proizvodnje. PlanetBIO spirulina raste u spoljašnjim bazenima, napunjenim čistom vodom iz obližnjeg planinskog jezera. Nakon rasta, PlanetBIO spirulina se isušuje posebnom metodom za svega nekoliko sekundi, obezbeđujući na taj način očuvanje svih nutrijenata iz sveže spiruline u dobijenom prahu.

PlanetBIO spirulina prah je tamno zelene boje i ima blag, svež ukus i miris. Može se konzumirati kao dodatak sokovima, smutijima ili drugim napicima, kao i u sirovim dezertima, čokoladi, kolačićima, sosovima, supama, krekerima, čak hlebu i pecivima. Preporučena dnevna doza je 1-3 kašičice praha, po mogućnosti na prazan stomak.

Namena

• vrši detoksifikaciju organizma,
• odličan je izvor proteina (65%),
• popravlja varenje,
• pomaže održanje normalne telesne težine,
• jača imunitet,
• popravlja opšte zdravstveno stanje i energetski balans.

Zemlja porekla

Tajvan

Spirulina prah 100g

Pakovanje

100gr