Organski smedji šećer od šećerne trske dobija se od melase šećerne trske koja raste u Brazilu u prirodnim uslovima uz strogu kontrolu internacionalne organske sertifikacione kuće. Ovaj šećer poseduje medjunarodni „IBD“, „Skal“ kao i domaći „OCS“ organic sertifikat.
Organski smedji šećer možete upotrebljavati kao zdraviji zasladjivač za kafu, čaj, pripremu kolača, torti, džemova, kompota, sokova i drugog. Svetla boja organskog šećera od šećerne trske slična je tzv. turbinado ili „sirovom šećeru“. Ona znači da je ovaj šećer manje preradjen u odnosu na tamnije zasladjivače, kao što su muskovado i melase. Manje je preradjen i od braon šećera (tamne boje) koji predstavlja beli šećer kojem je naknadno dodata melasa.
Organski smedji šećer od šećerne trske proizvodi se na tradicionalan način bez hemijskih procesa što takodje pomaže i očuvanju prirode.