Raž je bogata dijetalnim vlaknima, vitaminima B kompleksa, odnosno tiaminom, riboflavinom, niacinom, riboflavinom, pantotenskom kiselinom, vitaminom C, zatim obiluje i mineralima, kao sto su: mangan, selen, fosfor, magnezijum, cink, kalijum. Ražane pahuljice, pogotovo ako su kao ove integralne, daju dragocen doprinos dobro izbalansiranoj ishrani, jer imaju visok sadržaj vlakana, prirodno nizak sadrzaj šećera i nizak sadržaj natrijuma. Ove ražane pahuljice ne sadrže GMO, kao ni holesterol.
Da bi se mogle pravilno apsorbovati, ražane pahuljice je nepohodno pre upotrebe 15 – 20 minuta potopiti u bilo koju tečnost (jogurt, mleko….) da rehidriraju.
Namena:
Ražane pahuljice pomažu u smanjivanju rizika od kardiovaskularnih bolesti i snižavanju nivoa LDL holesterola. Ražane pahuljice, takođe regulišu rad digestivnog trakta, sprečavaju opstipaciju.
Zemlja porekla:
Srbija