Ovsi posni slani kreker je kreker sa visokim sadržajem celuloznih vlakana.
U njegov sastav ulaze: ovsene pahuljice, integralno pšenično brašno, pšenično brašno T-500, biljna mast, susam, morska so, emulgatori: sojin lecitin, natrijum bikarbonat i amonijum bikarbonat.
Alergen info: proizvod sadrži gluten, susam i sirov sojin lecitin.
Hranljiva i energetska vrednost: 100 g keksa sadrži 12.9 g proteina, 61 g ugljenih hidrata od toga šećera 0.2 g, 20 g masti od toga zasićenih masnih kiselina 9 g, 15.3 g vlakana, 1.8 g soli.
Namena:
U sastav Ovsi posnog slanog krekera ulaze ovsena vlakna sa lecitinom, a sadrži i: natrijum, kalijum, cink, mangan, kalcijum, bakar, nijacin, biotin i daju osećaj sitosti posle jela, usporavaju rast nivoa šećera u krvi, utiču na smanjenje nivoa holesterola u krvi, deluju na smanjenje zadržavanja štetnih materija u crevnom traktu.
Ovsi poni slani kreker se može upotrebljavati umesto hleba ili dvopeka, uz čašu jogurta ili kiselog mleka. Odličan je prilog namazu od mladog sira ili u kombinaciji sa ajvarom, tofuom, sa kozjim sirom, kao i sa paštetom od ribe.
Zemlja porekla:
Srbija