Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Ovseni slani keks sa belim lukom 200g

223,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: BNP doo

Opis

Ovseni slani keks sa belim lukom je proizvod biljnog porekla, pogodan za vegetarijance, predstavlja prirodan izvor proteina i visok sadržaj vlakana. U sastav ovsenog slanog keksa sa belim lukom ulaze: ovsene pahuljice, beli luk u prahu (2%), morska so, biber u prahu.

Ovas je žitarica bogata složenim polisaharidima i dijetalnim vlaknima. Sadrži skoro podjednake količine rastvornih i nerastvornih vlakana, dok većina drugih žitarica sadrži skoro isključivo nerastvorna vlakna. Evropska agencija za bezbednost hrane je odobrila zdravstvenu izjavu za vlakna ovasa (beta glukane) koji u količini od 3g dnevno pomažu u snižavanju nivoa holesterola.

Beli luk je tradicionalno visoko cenjen u svim kulturama kao povrće, začin, ali i kao lekovita biljka. Lukovica belog luka sadrži karakteristična sumporna jedinjenja (aliin) koja imaju brojna povoljna delovanja.

Ovseni slani keks sa belim lukom ne sadrži: dodate šećere, masti, kvasac, prašak za pecivo, boje, konzervanse, antioksidanse, pojačivače ukusa, kiseline, regulatore kiselosti, modifikovane skrobove, sredstva za tretiranje brašna, sredstva protiv zgrudnjavanja, sredstva za dizanje testa, emulgatore.

Namena:

Zbog svog izbalansiranog sastava i visokog sadržaja vlakana Ovseni slani keks sa belim lukom predstavlja visoko vredan dodatak svakodnevnoj ishrani i hranu pogodnu za dijabetičare, osobe sa povišenim holesterolom, ali i svima ostalima koji brinu o svom zdravlju i žele pravilno da se hrane.

Zemlja porekla:

Srbija

Pakovanje

200 g