NAMENA:
Ovsene pahuljice imaju lekovita svojstva. Ovas jača slezinu i pankreas, otklanja holesterol iz digestivnog trakta i arterija. Jača srčani mišić. On deluje umirujuće na nervni i reproduktivni sistem. Može se koristiti za lečenje dizenterije, dijabetesa, hepatitisa, nervne i seksualne slabosti, slabog varenja i nadustosti. Veoma bogat silicijumom, ovas pomaže u obnovi koštanog i vezivnih tkiva. Kako sadrži fosfor, koji je neophodan u formiranju nervnog sistema i mozga, preporučuje se naročito deci i mladima. Ovas se koristi i u kozmetici, jer prolepšava kožu.
OPIS:
Ovas je slatkog i sasvim blagogorkog ukusa. 1 šolju ovsenih pahuljica kuvati od 30 minuta do 2 sata sa 5-6 šolja vode. Ovsene pahuljice možete jesti i kuvane i sirove. Ne postoji ispravan i dobar ili loš i neispravan način već samo ono što je dobro za Vas, baš ovom trenutku. Na primer, u toku zime mogli biste da jedete dugo, lagano kuvane ovsene pahuljice jer je to namirnica koja ,,greje“ organizam. Takođe, kuvane ovsene pahuljice možete izabrati i zato što se one lakše vare.
Ovsene pahuljice 200 gr (organski proizvod)