U sastav ove ovsene kaše sa cimetom ulazi: ovsene žitarice, fruktoza, cimet 3%.
Način upotrebe ovsene kaše sa cimetom je brz i veoma jednostavan. Ovsenu kašu sa cimetom koristite tako što ćete izmešati određenu količinu kaše sa toplim ili hladnim mlekom, vodom, sokom, čajem ili jogurtom. Ostaviti da odstoji 10-15 min, kako bi se pahuljice rehidrirale, odnosno omekšale. Nakon toga, ovsena kaša sa cimetom je spremna za jelo.
Namena:
Ovsena kaša sa cimetom se koristi kao topli obrok za doručak ili užinu. U kaši se nalazi cimet, što dodatno povećava nutritivnu (hranljivu) vrednost proizvoda. Ovas sadrži uravnoteženu količinu rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana koja su od velike važnosti za pravilno funkcionisanje sistema organa za varenje. Ovsene pahuljice se preporučuju i u slučaju visokog pritiska, a i snižavaju nivo holesterola i bogate su vitaminima B i E.
Zemlja porekla:
Srbija