1 proizvod je u korpi

Registruj sePrijavi se

Organski kakao u zrnu 200g

790,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Dragon superfoods

Opis

Kakao zrna su bogata mastima, koja čine skoro polovinu njihove ukupne mase. Takođe predstavljaju i dobar izvor dijetalnih vlakana (11,2% ukupne mase) i proteina (13,5% ukupne mase), koji doprinose rastu i održavanju mišićne mase i zdravih kostiju. Kakao zrna sadrže minerale, kao npr. cink i magnezijum. Cink je značajan za normalno funkcionisanje imunog sistema, zaštitu ćelija od oksidativnog stresa, normalnu sintezu proteina i održavanje zdravih kostiju, kose, kože i noktiju. On takođe igra bitnu ulogu u procesu deobe ćelija, normalnom kognitivnom funkcionisanju, plodnosti i metabolizmu ugljenih hidrata, vitamina A i masnih kiselina. Magnezijum pomaže kod smanjenja umora i isrcrpljenosti i kod održavanja zdravih kostiju i zuba. Osim toga, ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže elektrolita, normalnim mišićnim funkcijama, normalnom funkcionisanju nervnog sistema, metabolizmu ćelija i normalnim psihološkim funkcijama.

Cela kakao zrna su potpuno prirodni i neprerađeni produkt koji ispunjava evropske standarde organske proizvodnje. Nakon berbe kakao zrna se odvajaju od pulpe i ostavljaju da fermentišu gubeći tako delimično svoju primarnu gorčinu. Nakon fermentacije zrna se peru, čiste i suše. Nasuprot većini kakao proizvoda koji se mogu naći na tržištu, kakao zrna nisu pečena. Zbog te činjenice ona sadrže više hranljivih sastojaka koji se inače uništavaju prilikom pečenja.

Kakao zrna se mogu samleti u prah i od njega praviti čokolada, čokoladni napici i dezerti.

Kakao sadrži prirodne stimulanse, prvobitno teobromin i kofein. Stimulansi stimulišu nervni sistem i mogu povećati energiju kada se koriste umereno. Preporučujemo upoterbu kakaa u umerenim količinama i svakako ne u večernjim satima, jer može izazvati probleme sa snom ukoliko se koriste pre spavanja.

Pakovanje

200g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Organski kakao u zrnu 200g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *