Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Nisita sprej za nos 20ml

392,00 RSD

Nema na zalihama

Opis

 

Nisita sprej se koristi:

– Štiti nosnu sluznicu od isušivanja kada je vazduh presušen

– Sprečava kontakt sluzokože sa nadražujućim materijama iz vazduha

Za terapiju:
– Vlaži sluzokožu nosa
– Omekšava kruste u nosu
– Kao pomoć pri prehladi dece i beba
– Poboljšava prohodnost disajnih puteva i time umanjuje hrkanje

Za negu nakon bolesti:
Potpomaže regeneraciju sluzokože nakon prehlada, krvarenja iz nosa, oštećenja sluzokože ili operacija

Nisita sprej sadrzi
1ml izotoničnog rastvora sadrži 3,3mg natrijum hlorida i 8,3mg natrijumhidrogen karbonata.
Ostali sastojci: prečišćena voda

Kada se Nisita® sprej za nos ne sme primenjivati?
– Nema dostupnih podataka koji govore o tome da se Nisita® sprej za nos ne sme koristiti. Ne postoje posebne mere opreza za korišćenje Nisita® spreja za nos. Posle operacije nosa ili udesa, Nisita® sprej treba koristiti tek nakon saveta lekara.

Da li se Nisita® sprej za nos sme koristiti u toku trudnoće i dojenja?
– Nema dostupnih podataka koji bi sugerisali da primena Nisita® spreja tokom trudnoće ili laktacije može da ima štetnih posledica.

Kako se upotrebljava Nisita® sprej za nos?
– Odrasli i deca preko 2 godine starosti: nekoliko puta dnevno primeniti 1-2 prskanja u svaku nozdrvu.
– Odojčad i deca do 2 godine starosti: 1 prskanje u svaku nozdrvu nekoliko puta dnevno.

– Pre upotrebe skinuti zaštitni poklopac. Zatim nekoliko puta povući na dole pumpni mehanizam dok ne izađe prvi mlaz spreja. Sprej je spreman za upotrebu.
– Vrh aplikatora uvući u nozdrvu, a zatim povući pumpni mehanizam. Pri tome bočicu držati uspravno, a glavu ne naginjati unazad. Za vreme rasprskivanja spreja, lagano udahnuti kroz nos. Na kraju, pumpni mehanizam se postepeno otpusti i aplikator lagano izvuče iz nosa.
– Iz higijenskih razloga i da bi se izbegla infekcija, samo pojedna osoba treba da koristi bočicu Nisita® spreja. Nakon upotrebe aplikator treba oprati vodom, osušiti i ponovo vratiti na bočicu.

Koliko dugo se sme koristiti Nisita® sprej za nos?
– Nisita® sprej se može, po potrebi, koristiti i duže vreme. Ako i posle 14 dana primene spreja ne dođe do poboljšanja, treba se obratiti lekaru ili farmaceutu.

Koja neželjena dejstva može da ima Nisita® sprej?
– Pri preporučenoj primeni Nisita® spreja za nos ne treba očekivati pojavu neželjenih efekata.


Sluznica disajnih puteva:

Disajni putevi su obloženi sluznicom koja omogućava normalno funkcionisanje disajnih organa. U sluznicama gornjih disajnih organa smeštene su žlezdane ćelije i treplje (cilije). Žlezdane ćelije luče tečnost (sekret) koja osigurava da se udahnut vazduh (oko 10 000 litara dnevno) očisti od patogena, prašine, prljavštine, a i da se ovlaži. Cilije svojim stalnim pokretima pokreću zadržane čestice sa disajnih puteva na spolja ili pak preko grla u želudac.
Nedovoljno vlaženje sluznice remeti ovaj proces, olakšava se prodiranje mikroorganizama i prljavštine, remeti se osećaj ukusa i mirisa, a osim toga može doći i do nadražaja sluznice.

Naš nos – funkcija i zadatak:
Naš nosje organ sa višezadataka. Osim što služi kao linija odbrane od stranih tela i štetnih mikroor- ganizama on služi i kao termoregulator za vazduh koji udišemo grejući hladan zimski vazduh ili hladeći pregrejan vazduh leti.Tako u pluća dospeva ovlažen vazduh telesne temperature iz koga su odstranjeni prašina i mikroorganizmi. Iz ovih razloga bi disanje uvek trebalo da se odvija preko nosa a ne putem usta. U slučaju kada je sluznica isušena, nos nije u stanju da izvrši svoje zadatke.

Suva sluznica nosa:
je čest problem koji pogađa sve starosne grupe i to tokom cele godine. Suva sluznica ometa normalno disanje, osećaj ukusa i mirisa a i olakšava prodor stranih tela i patogenih mikroorganizama u organe disanja i time povećava verovatnoću obolevanja što nesumnjivo umanjuje kvalitet života.

Uzroci koji dovode do isušenja sluznice disajnih puteva:
– Sporedni efekti nekih lekova
– Pojedina oboljenja kao diabetes
– Klimatizovane ili nepravilno grejane prostorije
– Prašina i druge nadražujuće materije
– Kod starih osoba

Preporuke i mogućnosti lečenja:
Lekovito svojstvo soli se već vekovima koristi u narodnoj medicini i homeopatiji. Tako je poznato da je boravak na moru ili u banjama sa slanom vodom blagotvoran za ljude sa oboljenjima disajnih organa. U spreju su sadržane soli koje upijaju vodu i na osnovu toga obezbeđuju vlažnu klimu u nosnoj šupljini.

Nisita sprej za nos 20ml

Pakovanje

20 ml