KATEGORIJA:
Musli i kaše od žitarica,Zdrava hrana,Makrobiotika
NAMENA:
Koriste se kao zdrav doručak ili večera. Ovas sadrži vlakna koja pospešuju varenje hrane i utiču na snižavanje holesterola. Heljda se koristi za prevenciju i lečenje mnogih bolesti, kao i oboljenja nastalih kao posledica radioaktivnog zračenja. Integralne žitarice jačaju imunitet, pospešuju rast i razvoj organizma, korisne su protiv iscrpljnosti i protiv preranog starenja.
PAKOVANJE:
55 g
OPIS:
U sastav moje ovsene kaše slane ulazi: ovsene pahuljice 48%, biljna masnoća, integralne žitarice 18,8% (heljda, raž, pšenica ječam, pšenične mekinje, lan, susam), malteks, kukuruzni skrob, so, regulator kiselosti E 500, sojino mleko u prahu. Sadrži alergene: gluten i soju.
Ovas sadrži cink, selen, kalcijum, magnezijum, gvožđe, vitamine B grupe i vitamin E. Heljda sadrži belančevine, masti, vitamine, fosfor, gvožđe, kalcijum, mikroelemente jod, cink, bor, rutin. Integralne žitarice u zavisnosti od vrste sadrže od 7% do 14% proteina, razne minerale (magnezijum, cink, gvožđe, selen…), zatim vitamine (A, B, E), proteine, folnu kiselinu, antioksidanse.
Način upotrebe: smesu za pripremu ovsene kaše sipati u tanjir ili dublju činiju, dodati 150ml jogurta ili vrele vode i dobro promešati. Nakon 5 minuta kaša je spremna za jelo.