Namena:
Koristi se protiv bakterija, prehlada i konjuktivitisa, normalizuje nivo krvnog pritiska, utiče na prevenciju kardiovaskularnih bolesti, sprečava pojavu arterioskleroze, oslobađa organizam od toksina i teških metala, ima pozitivan uticaj u postoperativnim procesima, pomaže u lečenju infekcija urinarnog trakta, pomaže stvaranje dobrog holesterola, sprečava stvaranje masnih naslaga, poboljšava rad jetre i izlučivanje žuči.
Opis
Aronija u ovom proizvodu je ručno brana, poreklom iz Srbije. Ovaj proizvod je pripremljen od prirodnog vrcanog cvetnog meda i ploda aronije u prahu. Popularnost aronije poslednjih godina raste, tako da je danas mnogi nutricionisti preporučuju, kao i svi oni koji tragaju za alternativnim izborom hrane. Privukla je pažnju naučnika zbog neobično visokog nivoa antioksidansa (najveća ORAC vrednost-the Oxygen Radical Absorbance Capacity – jedinica za merenje vrednosti antioksidansa u hrani). Pigment u koži bobice sadrži aktivne sastojke antocijanine koji štite organizam. Nemoguće je potpuno eliminisati slobodne radikale, ali znajući štetna dejstva istih, moramo se potruditi da ih umanjimo. Naime, neki flavonoidi poseduju i do pedeset puta veću antioksidansnu aktivnost nego vitamini C i E te tako deluju preventivno na nastanak mnogih bolesti. Zanimljivo je da su upravo plodovi aronije masovno korišćeni nakon katastrofe u Černobilju kako bi ublažili zdravstvene tegobe ozračenih osoba. Plod aronije je prava riznica mineralnih elemenata i vitamina: A, C, E, B1, B2, B6, B9, najviše vitamina P (važan za gipkost krvnih sudova), flavonoidi i gvožđe, mangan i dr. U kombinaciji sa medom koji takodje obiluje hranljivim sastojcima značajno se doprinosi u lečenju mnogih bolesti savremenog doba.
MED I ARONIJA