1 proizvod je u korpi

Registruj sePrijavi se

Konopljino ulje-250 ml

730,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Suncokret

Opis

 

 

NAMENA:

Od svih biljnih ulja, konopljino ulje sadrži esencijalne masne kiseline (omega 3 i 6) u najboljem odnosu (1:3). Ove masne kiseline, koje za razliku od drugih, naše telo nije u stanju da proizvede, zovu se esencijalnim jer su neophodne našem organizmu za normalno funkcionisanje. Zbog ključne uloge koju ove masne kiseline imaju u normalnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, mozga, mrežnjače, žuči i drugih organa neophodno ih je unositi kroz hranu, i to u dovoljnim količinama. Blagotvorno dejstvo omega 3 masnih kiselina na kardiovaskularni sistem je mnogostruko: spušta trigliceride do 65%, reguliše odnos dobrog i lošeg holesterola, reguliše visok krvni pritisak, spušta visoke nivoe lipoproteina, vrlo jak faktor rizika kod srčanih oboljenja.
Omega 3 i 6 esencijalne masne kiseline su gradivni materijal mnogih organa, a najviše mozga. Preko 60% mozga čine esencijalne masne kiseline, omotač svakog nerva u našem organizmu sazdan je od istih, svaka naša ćelija ima membranu u čiji sastav, ne samo da ulaze esencijalne masne kiseline, već igraju i ključnu ulogu u njenom metabolizmu. Esencijalne masne kiseline potrebne su za proizvodnju serotonina i dopamina, neurotransmitera koji između ostalog utiču na dobro raspoloženje. Mnoga istraživanja rađena sa bolestima i poremećajima vezanim za nervni sistem, kao što su disleksija, autizam, anoreksija, hiperaktivnost, Alchajmer i depresija ukazuju na nedostatak pre svega omega 3 masne kiseline kod bolesnika.
Prof. dr Etelka Dimić u svojoj knjizi „Hladno ceđena ulja“ kaže da:“Kliničke indikacije u slučaju kojih se koristi ulje zrna konoplje kao pomoćno lekovitio sredstvo, između ostalog, su: neurodermatitis, dijabetična neuropatija, predmenstrualni sindrom, reumatoidni artritis, itd

Smatra se da najmanje jedna kašika ulja zrna konoplje dnevno pozitivno utiče na mentalno zdravlje, otkljanja osećaj umora i pozitivno utiče na opšte stanje organizma.“

 

OPIS:

Konopljino ulje komanije Suncokret dobijeno je postupkom hladnog ceđenja neoljuštenog semena konoplje. Zelenkasto žute je boje, a ukusom podseća na orašaste plodove.
Od kako je ukinuta zabrana na gajenje vrsta konoplje koje nemaju visoki sadržaj psihoaktivnih materija, ulje konoplje je na Zapadu postalo jako popularno, ne samo u ishrani, već i u kozmetičkoj industriji. Kao i sva hladno ceđena ulja blagotvorno deluje na kožu. Radi lakše apsorpcije najbolje ga je naneti na vlažnu kožu. Konopljino ulje povoljno utiče i na rast i kvalitet kose. Najbolje ga je utrljati u kosu i glavu najmanje sat vremena pre pranja. Zatim oprati i isprati kosu kao i obično. Koristiti kao salatno ulje ili piti 1 do 2 kašike dnevno. Ulje od konoplje treba isključivo koristiti nezagrejano. Visoke temperature uništavaju masne kiseline. Može se koristiti u salatama, u šejkove, ili jednostavno piti na kašiku. U terapeutske svrhe preporučujemo 4-5 supenih kašika dnevno 2 meseca, kasnije nastaviti sa 1-2. Za pospešivanje zdravlja 1-2 supene kašike je dovoljno. Mnogi stručnjaci smatraju da je ulja bolje uzimati uz hranu bogatu proteinima (sočivo, pasulj, jaja,meso) radi lakše apsorpcije. Dr Johana Budvig preporučuje uzimanje ulja bogata omega 3 masnim kiselinama sa mladim sirom.

 Konopljino ulje-250 ml

Pakovanje

250 ml