Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Kakao maslac 200g Orgona (organski proizvod)

990,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Orgona

Opis

Zbog kremaste strukture i bogatog čokoladnog mirisa oaj se biljni maslac koristi kao sastojak za izradu čokoladnih poslastica i raznih drugih slatkiša. Ovaj kakao maslac je 100% organskog porekla. Na temperaturi od 35 stepeni prelazi u tečno stanje.Možete ga pomešati sa kakao prahom i prirodnim zasladjivačima, kao i dodacima po želji.

Takođe, kakao maslac se može koristiti i za masažu, ali i za pravljenje domaćih proizvoda za negu tela, kao što su masažna ulja, proizvodi nakon sunčanja, za negu usana itd.

 Kakao maslac 200g Orgona (organski proizvod) je organski kakao maslac, napravljen od criollo sorte kakaa. Criolo kakao zrna, od kojih se proizvodi Orgona kakao puter, predstavljaju najređi i najskuplji kakao, koji čini svega nekoliko procenata ukupnog svetskog useva kakaa. Kriolo kakao je posebno teško uzgajati zbog njegove osetljivosti na uslove životne sredine i malog prinosa kakaa po drvetu. Zbog toga je kakao vrste kriolo toliko visoko vrednovan i poštovan kao namirnica. Ima bogatu, punu i kompleksnu aromu, koja se dugo oseća.

 Kakao maslac 200g Orgona (organski proizvod) je masnoća, bez holesterola (što važi za sve masnoće biljnog porekla) i bez trans masnih kiselina, sastoji se od 60 posto zasićenih masnih kiselina (stearinska, palmitinska, miristinska i ostale), 30-40 posto mononezasićenih (oleinska, palmitoleinska) i 5-10 posto polinezasićenih masnih kiselina (linolna, linolenska).

Kakao maslac 200g Orgona (organski proizvod) je u čvrstom stanju na sobnoj temperaturi ali prelazi u tečnost već na 35°C. U tečnom stanju se koristi u raznim dezertima, dok se čvrsti kakao puter može koristiti za negu tela, pri čemu je posebno blagotvoran za oporavak kože nakon sunčanja. Da bi se otopio dovoljno je staviti posudu sa kakao puterom u vruću vodu, iznad pare ili u dehidrator.

Napomena:

Kakao puter je pakovan u prisustvu orašastih plodova i semena susama.

Pakovanje

200g