NAMENA: Upotreba Humusa deluje blagotvorno na organe za varenje, zatim utiče na regulaciju šećera u krvi, pa se preporučuje i dijabetičarima. Humus se može konzumirati kao namaz u vidu zdravog doručka ili večere ili se može servirati kao prolog uz ribu i meso.
OPIS: Humus je specijalitet zemalja Bliskog Istoka i nacionalno jelo Libana. U sastav humus kukuruza ulaze: leblebije 49,5%, voda 20,2%, susamova pasta 12,5%, kukuruz 10%, biljno ulje 4,4%, začini i ekstrakti začina 1,5%, kuhinjska so, limunska kiselina, kari 0,4%, regulator kiselosti (natrijum bikarbonat), konzervansi (natrijum benzoat i kalijum sorbat).
Humus sadrži visoku koncentraciju gvožđa i vitamina C, proteina i dijetetskih vlakana, kao i znatne količine folata i vitamina B6. Leblebije, sastojak koji je zastupljen u najvećem procentu, su dobar izvor proteina, sadrže mnogo biljnih vlakana, zatim imaju nizak glikemijski indeks. Takođe, sadrže veoma važne minerale magnezijum i gvođže, kao i veliki broj vitamina B1, B2, B5 i C.
Humus kukuruz – 250 g
Recenzije
Još nema komentara.