Fino mlevena roze kuhinjska so iz Lahora (oblast Himalaja)
100% prirodna himalajska so
Sastav: natrijum-hlorid, magnezijum, kalcijum, gvožđe, kalijum, bakar, mangan, sadržaj joda: 12-18mg/kg.
Opis proizvoda i primena:
Himalajska kristalna so potiče iz pradavnog mora. Taložila se na dubini od 400-600m, gde je ostala zaštićena hiljadama godina od svih okolnih uticaja i zagađenja.
So je kristalizirala i pretvorila se u ružičaste gromade iz kojih se danas dobija najkvalitetnija, najčistija prirodna so na planeti.
Svojom nežnom ružičastom bojom, himalajska so je vizuelno prepoznatljiva i cenjena zbog svog nutritivnog profila jer sadrži veliki broj esencijalnih minerala.
Himalajska so sadrži čak 84 mikroelemenata koji se lako apsorbuju na ćelijskom nivou.
Pored toga što se nalazi u vrhunskim gurmanskim receptima širom sveta, himalajska so se koristi za detoksikaciju tela u obliku tretmana sa slanom vodom. Najčešće se sprovodi u obliku slane kupke, a ovakve kupke imaju za cilj detoksikaciju tela putem osmoze. Kako natrijum vezuje vodu za spoljašnji sloj vaše kože, vlažnost se čuva. Iz organizma se oslobađaju toksini, dok koža apsorbuje zdrave minerale u telu.
Kao prirodni izvor natrijuma, himalajska so je esencijalni mineral za zdrave telesne funkcije. Natrijum pomaže u regulaciji volumena krvi, a time i krvnog pritiska, a pomaže i u kontroli kontrakcija mišića, nervnu transmisiju i funkcija srca.
Pored natrijuma, himalajska so sadrži relativno visok sadržaj gvožđa, magnezijuma, fosfora, kalcijuma, kalijuma i hlorida. Takođe sadrži tragove bora, fluorida, joda, cinka, selena i bakra, koji su neophodni za celokupno zdravlje.
Kao prirodna so, himalajska so sadrži sve te minerale bez hemijske obrade ili rafinacije. Budući da se prirodno sakuplja, koristi minerala iz himalajske soli su dostupne bez obzira na koji način se ova so konzumira.
Himalajska kristalna so se naročito ceni, jer su u starim vremenima kristalnu so nazivali kraljevskom jer je bila rezervisana samo za članove kraljevske porodice.
Način upotrebe:
Koristi se u jelima kao zdrava zamena za običnu kuhinjsku so.
Nutritivna vrednost
Nutritivna vrednost u 100g proizvoda:
Zasićene masne kiseline <0.1g
Proteini <0.1g
Ukupna mast <0.1g
Ugljeni hidrati <0.1g
So 99.8g
Ukupan šećer <0.1g
Natrijum (Na) 36.9mg
Energetska vrednost <0.1kJ (<0.1kcal)
Napomena:
Nemojte konzumirati himalajsku so u višku. Himalajska so je izvor natrijuma, a višak natrijuma može dovesti do brojnih zdravstvenih problema. Najpoznatija od ovih komplikacija je hipertenzija ili visok krvni pritisak. Kada se nivo natrijuma poveća, vaše telo zadržava vodu u pokušaju da razredi krv, povećavajući volumen krvi i pritisak.
Ograničite potrošnju natrijuma na ne više od 2300 mg dnevno, ili 1500 mg dnevno ako patite od visokog krvnog pritiska.
Način čuvanja
Čuvati na suvom i tamnom mestu.
Zemlja porekla: Pakistan.
Recenzije
Još nema komentara.