Godži bobice su izvor kompletnih belančevina i sadrže 18 aminokiselina. Sadrže preko 21 vrstu minerala i vitamine kao što su: cink, gvožđe, kalcijum, germanijum, selen i fosfor, kao i vitamine B1, B2, B6 i vitamin E.
Način upotrebe: 10 – 30 g dnevno Godži bobica grickati ili kratko potopiti u vodu da bobice omekšaju. Mogu se koristiti i kao zdrav dodatak ishrani i to: u žitaricama (u sklopu muslija), voćnim salatama, voćnom jogurtu, poslasticama (tortama, kolačima, slatkim pitama), sladoledu, sveže ceđenim sokovima, džemovima, supama i čorbama, sosevima i mnogim drugim jelima.
Namena:
Godži bobice utiču na porast snage i izdržljivosti. Deluju podmlađujuće i utiču na porast seksualne energije. Godži bobice jačaju imuni sistem, povećavaju alkalnost organizma, štite jetru, deluju pozitivno na vid, poboljšavaju krvnu sliku. Godži bobice utiču povoljno na šećer u krvi i štite krvne sudove.