Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Glina za kosu 100ml Shenemil

311,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Shenemil

Opis

U sastav gline za kosu ulazi: glina, ekstrakti bilja, voda, vitamin E i vitamin C.

Način upotrebe gline za kosu: Glinu utrljavati po koži glave blagim masiranjem i ostaviti da odstoji 1 – 2 sata (može i duže). Sa tako utrljanom i zasušenom glinom se može prespavati, a tek sutra dan oprati kosa. Kod duge kose boraviti u toplijoj prostoriji, dok glina zasuši.

Ako se radi o alopeciji ili o problemima na pojedinim mestima kože glave mogu se mazati samo ta mesta. Poželjno je nositi namazanu glinu što duže ili u toku noći. Glina se ispira tako što se dobro nakvasi kosa mlakom vodom.Tako nakvašena kosa treba da odstoji nekoliko minuta kako bi zasušena glina ponovo postala gel, dodajemo šampon i onda se ispira (može i još jedno šamponiranje). Primećuje se za vreme šamponiranja ili sapunanja, intenzivna pena, što pokazuje, da je glina prirodno površinski aktivno sredstvo. Posle ispiranja kose, na granici kosmatog dela i lica, primećuje se crvenilo, koje zavisi od pigmentacije i traje do 30 minuta. Ovo crvenilo je normalna posledica “rada” gline.

Glina je u fazi zasušivanja reagovala sa površinskim delom kože, blago ga zatežući, čime omogućava prodor aktivnih komponenti ulja u koren dlake. U zasušenom obliku glina mehanički izvlači koren dlake naviše (zapravo vrši prirodno masiranje kose, pa je zato treba u zasušenom obliku nositi što duže. Takođe u zasušenom obliku glina rastvara nečistoće sa kože i izvlači iz znojnih žlezda sve toksične supstance. Znojne i lojne žlezde se tada skupljaju i omogućuju širenje korena dlake, koji je iz gline adsorbovao vodu i nabubreo-hidratisao. Ovaj mehanizam delovanja gline za kosu omogućava disanje korena dlake uz istovremenu ishranu.

Namena:

Glina za kosu hrani, neguje, jača i vraća sjaj kosi. Takođe, glina za kosu obnavlja koren kose. Veoma je efikasna protiv peruti, seboreje, alopecije ili kod problema na pojedinim mestima kože glave.

Zemlja porekla:

Srbija

Pakovanje

100 ml

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Glina za kosu 100ml Shenemil”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *