Garam Masala je indijska mešavina začina u čiji sastav u promenljivom odnosu ulazi: kardamon, crni biber, cimet, karanfilić.
Svi navedeni sastojci su iz kontrolisane organske proizvodnje, što znači da prilikom gajenja, ovi sastojci nisu tretirani pesticidima, herbicidima i veštačkim đubrivima, a takođe nisu bili ni u dodiru sa teškim metalima iz spoljašnje sredine, tako da se svi nutritivni sastojci iz njih maksimalno iskorišćavaju.
Od alergena Garam Masala – indijska mešavina može sadržati: slačicu i celer u tragovima.
Da bi Garam Masala – indijska mešavina začina sačuvala svoju aromu, ukus i kvalitet najbolje je da je čuvate na suvom i hladnom mestu.
Namena:
Garam Masala – indijska mešavina začina ima veoma široku primenu. Možete je koristiti pri pripremi umaka, sosova, u kombinaciji sa raznim jelima od mesa, povrća, pri pripremi različitih vrsta salata.
Zemlja porekla:
Indija
Recenzije
Još nema komentara.