Opis
Brašno od bundeve je visoke nutritivne vrednosti, bogato je organskim i mineralnim materijama. Semenke bundeve, sadrže dosta belančevina, ugljenih hidrata i masti, zatim vitamina B1, B2 i niacina, a od minerala najviše ima fosfora, kalcijuma i gvožda, kao i niz zaštitnih i lekovitih sastojaka kao što su celuloza, pektin, fitosterini itd. Zbog svog odličnog nutritivnog sastava, preporučuje se svakodnevno korišćenje bundeve u bilo kom obliku (sirova, pečena, u vidu brašna…)
Da brašno od bundeve ne bi užeglo i da bi se sačuvale nutritivne vrednosti bundevinog brašna, potrebno ga je čuvati u frižideru.
Što se tiče nutritivnih podataka ovo obezmašćeno brašno od bundeve u svom sastavu ima 15% vode, sadržaj ugljenih hidrata je 9,74%, sadržaj ukupnih proteina 50,84%, sadržaj pepela je 7,03%, dok je sadržaj masti 12,30%.
Namena:
Bundevino brašno se koristi u pripremi raznih poslastica, ali može se koristiti i za pripremu slanih jela i sosova.
Zemlja porekla:
Srbija
Recenzije
Još nema komentara.