Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Borofine ajurvedska antiseptična krema 25g

220,00 RSD

Nema na zalihama

Opis

Borofine ajurvedska antiseptična krema 25g je savremeno ajurvedsko rešenje za:

mladoliku i lepu kožu, negu beba, ispucale bradavice, usne i pete

zarastanje ožiljaka, posekotine, ogrebotine, opekotine, promrzline

posle brijanja, ekceme i alergije

Borofine ajurvedska antiseptična krema 25g  je veoma efikasno sredstvo za potpunu negu i zaštitu kože. Aktivni sastojci na bazi vekovima proverenih ajurvedskih sastojaka iz „rasašastre“ odlično štite kožu od bakterijskih i gljivičnih infekcija, osipa, pucanja, suvoće i drugih sličnih stanja.

Borofine omekšava suvu kožu, vraća koži mladolikost i gipkost, čisti je, jača i poboljšava njenu strukturu. Naročito je dobra za lice i ruke.

Aloe vera (kumari) – poseduje antiseptična i hladeća svojstva. Koristi se kod lečenja kožnih bolesti i kao sredstvo protiv bolova. Uklanja peckanje, hladi i vlaži kožu, leči furunkule. Aloja pomaže u vlaženju kože i stvara nevidljivi, zaštitni film na koži. Pomaže u sprečavanju tamnjenja kože, ostavljajući kožu glatkom i sjajnom.

Jasad bhasma i tankan amla su obavezni sastojci svake „boro“ kreme. Delotvorno zaceljivanje rana i poništavanje kožnih problema najviše zavisi od količine ovih sastojaka u kremi. Jasad bhasma je pročišćeni cink, koji se dobija specijalnom ajurvedskom procedurom za pripremu neorganskih supstanci (takozvane ras rasajane). U ajurvedi se mnogo koristi i za unutrašnju upotrebu, kao deo naročitih lekova za očne bolesti, malokrvnost, dijabetes, kašalj, nazeb, astmu, noćno znojenje itd.

Tankan amla je bor (hemijski element) a amla znači kiselina ili kiselo (takodje i drugo ime za amalaki). Zato se sve Kreme koje sadrže tankan nazivaju „boro…“. Borna kiselina (H3B03) može da se piše i kao B(OH)3 to jest kao baza. U ajur-vedi se ona upravo i koristi kao baza, neki tekstovi čak slave tankan kao kralja svih alkalnih supstanci. Zbog svojih blagih alkalnih i blagih kiselih svojstava, boraks ulazi u sastav brojnih ajurvedskih lekova za unutrašnju upotrebu, ali se mora koristiti pažljivo, pod nadzorom stručnjaka, kao i sve druge alkalne supstance. U kozmetičke svrhe koristiti se naširoko kod najšireg spektra problema, koji uključuju uporan svrab, uključujući i svrab na intimnim delovima tela, koprivnjaču, psorijazu, ekceme, gljivične i bakterijske infekcije, kosopasicu itd.

Borofine ajurvedska antiseptična krema 25 g

Pakovanje


25 g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Borofine ajurvedska antiseptična krema 25g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *