Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Aktiv za imunitet

783,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Doppel herz

Opis

NAMENA

 

– osobama sa narušenim imunitetom i u stanjima iscrpljenosti

 

– za očuvanje celokupnog zdravlja i vitalnosti

 

– za situacije stresa i povećanih psihofizičkih aktivnosti

OPIS

 

Za zdravlje i jak imunitet neophodan je adekvatan unos bitnih hranljivih sastojaka.

 

Ovi hranljivi sastojci uključuju cink, proteinski molekul histidin i vitamin C koji imaju važnu ulogu u metabolizmu. Cink je od izuzetnog značaja za imuni sistem. On kontroliše funkciju više od 200 enzima i uključen je u mnoge metabolicke procese poput deobe i rasta ćelija i izgradnje proteina. Cink, vitamin C i L-histidin podržavaju jedan drugog u funkciji zaštite ćelija.

 

Potreba za cinkom i vitaminom C je u situacijama fizičkog stresa i fizičkog napora kao i pušenja veća nego u normalnim okolnostima i da bi se organizam zaštitio potrebno je da se unese više ovih supstanci.Telo ne može da sintetizuje cink i ne može da ga čuva u velikoj količini i stoga je redovan unos ovog elementa u tragovima važan.

 

Histidin je amino kiselina i kao deo proteina neophodan je za sintetizovanje hemoglobina. Hemoglobin vezuje kiseonik i šalje ga u ćelije organizma Zahvaljući specijalnoj razvijenoj formuli tableta Depo iz Doppelherz®-a ima ulogu skladišta hranjivih sastojaka. Iz ovih skladišta vredni hranljivi sastojci, u ovom slučaju vitamin C, se oslobađaju postepeno, satima i organizam ih može koristiti konstantno.

 

 

 

Aktiv za imunitet