1 proizvod je u korpi

Registruj sePrijavi se

Acne intensive formula – Dr Milojević

4.362,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Dr Milojević

Opis

Aktivni sastojci losiona i kreme Acne Intensive Formula deluju na suštinske patogene momente u nastanku akni. Sinergističkim delovanjem alfa hidroksi (voćnih) i beta hidroksi kiselina, kao i drugih sastojaka prirodnog porekla moguće je kontrolisati pojačano lučenje lojnih žlezda i orošavanje na njihovim izvodnim kanalima, dok prirodni sastojci sa antiseptičnim dejstvom efikasno redukuju bakterijsku floru. Tako zatvoreni komedoni lakše otvaraju i umesto inflamatornih akni (bubuljica) nastaju banalni otvoreni komedoni (mitiseri) koje se pod kontrolom stručnog lica i bezbolno mogu ukloniti.

 

Važne napomene!

U početku tretmana može se javiti osećaj peckanja i lagano crvenilo. U tom slučaju preparat se sa lica može isprati mlakom vodom.

Acne Intensive Formula, kao i drugi preparati za lokalnu primenu, ne može se koristiti u tretmanu teških oblika akni (Acne nodulocystica, Acne conglobata).

Upotreba: Jednom dnevno, najbolje ujutru, posle umivanja lica mlakom vodom i blagim sapunom, očistiti lice losionom Acne Intensive Formula. Jednom dnevno, najbolje uveče pre spavanja, naneti u tankom sloju kremu Acne Intensive Formula i lagano utrljati vrhovima prstiju. Sačekati da koža potpuno upije.

 

Akne, običnim jezikom rečeno bubuljice, predstavljaju oboljenje lojnih žlezda, a nastaju kao posledica poremećaja u radu lojnih (sebacealnih) žlezda u koži. Od ove napasti uglavnom pate tinejdžeri, ali se dešavaju i kasni oblici akni kod odraslih.

 

Postoji nekoliko tipova bubuljica:

Otvoreni komedoni (mitiseri) – crne tačke koje se pojavljuju na koži. Nastaju kao mešavina kožnog loja – sebuma koji produkuju lojne (sebacealne) žlezde i orožalih ćelija kože koji se nagomilavaju u porama, folikulima tj. otvorima dlake. U dodiru sa kiseonikom ova supstanca se oksiduje i tamni.

 

Zatvoreni komedoni – beli okrugli čvorići ispunjeni beličastim čvrstim sadržajem, prečnika 1-2 mm. Ukoliko dođe do zapaljenja u zatvorenim komedonima nastaju pustule (gnojanice) – crveni čvoriči promera do 0.5cm u čijem centru je beličasti sadržaj, koji se pod pritiskom ili spontano može istisnuti. Ako se zapaljenje nastavi gnojanice mogu preći u teže kliničke oblike – ciste, šupljine promera oko 1cm, koje su ispunjene zapaljenskim materijalom.

Genetska predisponiranost je jedan od osnovnih razloga za pojavu bubuljica.

Osim sklonosti kože da produkuje više orožalih ćelija u otvoru kroz koji prolazi dlaka i povećanoj produkciji sebuma (loja – lipidne materije koja gradi zaštitni sloj na koži i održava normalnu vlažnost kože) u nastanku akni ulogu imaju i hormonski poremećaji (količina testosterona) i neki mikroorganizmi (pytirosporum ovale…) koji predstavljaju deo normalne flore kože, ali se kod osoba sa aknama nalaze u velikom broju u folikulima dlake. Takođe, pojednini poremećaji metabolizma ili pojedine bolesti unutrašnjih organa, mogu imati ulogu u nastanku akni.

 

Neka hemijska jedinjenja takođe mogu izazvati nastajanje akni. U ovu grupu spadaju anabolički steroidi i pojedina kontraceptivna sredstva. Za žene je karakteristična pojava akni pred menstruacijom.

Razlog za pojavljivanje bubuljica (akni) mogu biti i pojedine alergijske reakcije, stres, poremećaji u imunološkom sistemu.

Oboljenja tipa seboreje daju primetan podsticaj pojavi bubuljica. Seboreja – poremećaj u radu lojnih žlezda usled koga dolazi do pojačanog lučenja beskorisnog kožnog loja. Za saboreju je karakteristična masna koža, zahvaćeni delovi imaju masan sjaj.

Zemlja porekla

Srbija

Acne intensive formula – Dr Milojević

Pakovanje

set losion i krema