Akai voćka, sadrži malo šećera i značajan udeo masti, uglavnom mono ili polinezasićene masne kiseline, kakve su omega-9 oleinska, palmitoleinska i omega-6 linolna kiselina. Nezasićene masne kiseline doprinose održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi, ako njima zamenimo zasićene masnoće u našoj ishrani. Acai prah 100g (organski proizvod) je takođe dobar izvor dijetetskih vlakana, a posebno je bogat i mineralima, od kojih dominiraju kalcijum, gvožđe, kalijum i magnezijum. Kalcijum doprinosi normalnom funkcionisanju digestivnih enzima, normalnom metabolizmu, zgrušavanju krvi, pomaže mišićnu funkciju i neurotransmisiju. Potreban je i za održavanje zdravlja kostiju i zuba. Gvožđe ima ulogu u normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, snabdevanju organizma kiseonikom, normalom funkcionisanju imunog sistema i procesu ćelijske deobe, a pomaže i smanjenje umora. Kalijum pomaže normalnu mišićnu funkciju, rad nervnog sistema i održavanje normalnog krvnog pritiska, dok je magnezijum važan za održanje ravnoteže elektrolita, normalog psihičkog zdravlja, sinteze proteina, procesa ćelijske deobe i metabolizma. Magnezijum takođe doprinosi normalom funkcionisanju nervnog sistema i mišićnoj funkciji, zdravlju kostiju i zuba, a takođe smanjuje umor. Acai prah 100g (organski proizvod) je bogat i vitaminom E, koji je snažan antioksidans.
Način upotrebe: Umešati 1-2 kašičice u sok ili smuti, a može se koristiti i u voćnim salatama, raznim dezertima, pudingu, sladoledu, biljnom mleku, slatkim umacima i premazima.
Namena:
Akai prah je dobar za:
energetski balans organizma,
poboljšanje varenja,
regulisanje nivoa holesterola,
održavanje normalne telesne težine,
zdravlje kostiju, kose, očiju i kože,
jači imuni sistem,
poboljšanje sna,
bolju mentalnu koncentraciju,
sprečavanje anemije.
Zemlja porekla
Brazil