Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Urme 200 g Organica (organski proizvod)

280,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Organica

Opis

Urme su voće koje se mnogo koristi u različitim delovima sveta i predstavljaju važan deo ishrane u arapskim zemljama. Proizvode se u trideset pet različitih zemalja na oko 2,9 miliona hektara. Glavne zemlje koje uzgajaju i prodaju urme su Egipat, Saudijska Arabija, Irak, Iran, Pakistan, U.A.E., Alžir, Libija, Tunis, SAD, i male količine u Španiji, Meksiku, Jemenu i Palestini.

Posebno su  značajne za vegetarijance, jer sadrže neke organizmu važne stvari, koje ne možemo tako lako pronaći u namirnicama biljnog porijekla, kao sto su „vitamini za oči“ i selen. Vaš organizam biće vam zahvalan ukoliko konzumirate urme, a evo i zašto:

  • Bogate su selenom

  • Sadrže vitamine za oči  (urme sadrže lutein i zeaksantin)

  • Hrane mozak jer urme sadrže fosfor, a on igra važnu ulogu kao „hrana za mozak“. Iz tog razloga se urme preporučuju u ishrani osoba koje se bave intelektualnim radom. Urme mozgu i mišićima brzo daju potrebnu energiju, jer sadrže prirodne šećere kao što su glukoza, saharoza i fruktoza. Takodje sadrže elementarni hlor koji se koristi u zaštiti zuba od propadanja. Zrela urma sadrži vitamine A, C, B1, B2 i niacin. Urma je, takođe, dobar izvor natrijuma, magnezijuma, kalcijuma i gvoždja.

  • Bogate su gvoždjemurme predstavljaju bogat izvor gvoždja, pa je njihova svakodnevna konzumacija odlična preventive anemije (i terapija onima kojima nedostaje gvoždja) – 100 grama urmi sadrži oko 10% preporučene dnevne vrednosti gvoždja.

  • Urme su „zdrav slatkiš“ (Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa običnom šećeru, a smanjuju i osjećaj gladi. Dovoljno je pojesti 2 ili 3 urme i više nećete imati želju za čokoladom ili nekim drugim slatkišom, a užitvaćete u neveroatno slatkom ukusu, koji se ne može porediti sa ukusom industrijskih slatki

Urme 200 gr Organica (organski proizvod)

Pakovanje

200 gr

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Urme 200 g Organica (organski proizvod)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *