1 proizvod je u korpi

Registruj sePrijavi se

Una de gato (mačja kandža) 60 kapsula

1.106,00 RSD

Proizvođač: Srce prirode

Opis

Mačja kandža (una de gato, cat’s claw) danas se najviše koristi za stimulaciju imuniteta i kao protivupalno sredstvo. Istraživanja u poslednjih nekoliko decenija su i potvrdila ovakvo dejstvo. Takođe, pokazala se efikasnom u tretmanu artritisa, reumatizma, divertikulitisa, gastritisa, Hronove bolesti, dizenterije i čireva. Neka istraživanja su pokazala korisne efekte mačje kandže kod leukemije.

Postoje dve vrste mačje kandže, Uncaria tomentosa –koja je više istražena medicinski i dokazano je da deluje imunomodulatorno i Uncaria guanensis –koja se više koristi kod osteoartritisa. Prema nekim istraživanjima postoje dva hemotipa Uncaria tomentosa-e, koji ispoljavaju različita dejstva.

Tradicionalno narodi Južne Amerike koriste mačju kandžu kod:  artritisa, raka, fibromialgije, lupusa, respiratornih infekcija, alergija, astme, reumatizma, virusnih infekcija, divertikulitisa, kolitisa, menstrualnih problema, kod dijabetesa, parazita, kandide i drugih gljivičnih infekcija, gastritisa, čireva, Hronove bolesti, hemoroida, herpes, AIDS, ciroze, hroničnog umora, multiple skleroze, i za lakše podnešenje zračenja i hemoterapije.

Osteoartritis, reumatoidni artritis

Mačja kandža (cat’s claw, Uncaria tomenosa) je južnoamerička biljka, koja se najčešće koristi kod hroničnih inflamatornih oboljenja i kao imunomodulator. Posebno je poznata njena upotreba kod osteoartritisa i reumatoidnog artritisa. Ustanovljeno je da smanjuje bol kod osteoartritisa kolena i dovodi do povećanja pokretljivosti. Pošto dovodi do smanjenja upalnih procesa izuzetno je korisna i kod reumatoidnog artritisa,.

Inflamatorna oboljenja

Koristi se i kod različitih inflamatornih oboljenja digestivnog trakta kao što su: divertikulitis, kolitis, gastritis, hemoroidi. Mačja kandža se primenjuje i kod hroničnog umora, za zarastanje rana, kod parazita, Alchajmerove bolesti, astme, polenske kijavice… Smatra se da mačja kandža sadrži lekovite supstance koje utiču na imuni sistem, sprečava razvoj kancerogenih ćelija i zaustavlja virusna oboljenja.

Imunostimulativno i antikancerogeno dejstvo

Naučnim istraživanjima je potvrđeno da mačja kandža deluje anti-kancerogeno i da stimuliše imuni odgovor. Dokazano je brojne fitohemikalije iz mačje kandže deluju na podizanje imuniteta. Mačja kandža stimuliše proces fagocitoze, u kome imuni sistem uništava oštećene, zaražene ili mutirane ćelije. Mačja kandža poboljšava imunitet i kod pacijenata koji parte od malignih oboljenja, sprečava nastanak mutacija i deluje antiviralno. A pošto smanjuje neželjena dejstva hemoterapije i zračne terapije, ima i indicija da je korisno uzimati je tokom ovih terapija protiv raka.

Antivirusno dejstvo

Mačja kandža se koristi i kod virusnih infekcija kao što su neke vrste boginja, prehlade, infekcije virusom herpesa, AIDS-a…

Neke komponente iz mačje kandže deluju i na smanjenje krvnog pritiska, poboljšanje cirkulacije i sprečavanje nastanka krvnih ugrušaka.

 Una de gato (mačja kandža) 60 kapsula

Pakovanje

60 kapsula

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Una de gato (mačja kandža) 60 kapsula”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *