Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Ulje makadamije 100ml Ettera

922,00 RSD

Proizvođač: Eterra

Opis

Ulje makadamije mnogi smatraju nezamenljivim za dobro zdravlje – blago za kosu – melem za kožu.

 

Makadamija je neobični orašasti plod koji mnogi smatraju nezamenljivim za dobro zdravlje, a njegovo ulje je na ceni zbog visokih prehrambenih i lekovitih vrednosti. Ulje makadamije je bogato oleinskom kiselinom za koju je dokazano da smanjuje upalne procese u organizmu, poboljšava memoriju, povećava nivo testosterona, umanjuje simptome astme i snižava loš holesterol. Većina ljudi zna koje su sve blagodeti zdravih masti u koje spada i ulje makadamije, a to su, pre svih, snižavanje holesterola, smanjenje upala i rizika od srčanih oboljenja.

Zato posebno treba obratiti pažnju na podatak da ulje makadamije sadrži najveći nivo nezasićenih masti u poređenju sa drugim uljima. Jedna njegova kašika u sebi ima 11 grama nezasićenih masti, dok kašika maslinovog ulja sadrži 9,8 grama. Bogato je oleinskom kiselinom za koju je dokazano da smanjuje upalne procese u organizmu, poboljšava memoriju, povećava nivo testosterona i umanjuje simptome astme. Oleinska kiselina je takodje jedan od izvora „dobrog“ HDL holesterola i ima sposobnost da smanji nivo „lošeg“ LDL holesterola.

Mononezasićene kiseline poznate su i po tome što štite od nekolikih vrsta raka i srčanih bolesti i smanjuju rizik od metaboličkih poremećaja, kao što su rezistencija na insulin i dijabetes. Istraživanja na dijabetičarima pokazala su da pacijenti imaju manje oscilacija u vrednostima šećera u krvi ako njihova ishrana sadrži dovoljno mononezasićenih kiselina. Ulje makadamije sadrži i vitamine E i A i skvalen, koji služi za sintezu vitamina D i štiti od UV zraka.

Zbog visokog nivoa magnezijuma ulje makadamije pomaže opštem zdravlju kostiju, tkiva i ćelija, a stabilizuje i centralni nervni sistem i srčani ritam. Ovo ulje uopšte ne sadrži zloglasne trans masti, a sadrži isti broj kalorija kao i maslinovo ulje, i to 120 kalorija po supenoj kašici ulja. Ono u čemu ulje makadamije uveliko prednjači ispred maslinovog, jeste viša tačka zagrevanaja, i to za 6,6˚C. To znači da ovo ulje možete koristiti na visokim temperaturama bez bojazni da će „dobre“ masti i lekovita svojstva sagoreti. Slobodno ga možete koristiti kako za dinstanje, tako i za prženje.

I na kraju, jedan od razloga zbog kog bi trebalo da koristite ovo ulje jeste ukus koji neodoljivo podseća na makadamija orahe od kojih se pravi.

Prednosti ulja makadamije:

pomaže kod mršavljenja

smanjuje rizik od srčanih bolesti

neguje kožu i kosu

učvršćuje kosti

smanjuje simptome alergije i astme

pomaže kod dijabetesa

štiti od nekoliko vrsta raka.

Ulje makadamije je blago za kosu 

Kosa žudi za nutrijentima iz ulja makadamije. Mononezasićene kiseline iz ovog ulja štite teme i kosu od oštećenja, a brzo upijanje i duboko penetriranje pružaju kosi potrebnu vlagu. Vitamin E pomlađuje i omekšava čak i onu najoštriju kosu, dok je palmitoleinska kiselina slična ljudskom sebumu.

Ulje makadamije je melem za kožu i lice 

Ovo ulje specifično je po neuobičajeno visokom sadržaju palmitoleinske kiseline koja se nalazi u sastavu lipida mlade kože. Starenjem kože udeo ove kiseline opada, zbog čega je ovo ulje posebno pogodno za negu zrele kože.

Pakovanje

100ml

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Ulje makadamije 100ml Ettera”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *