Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Ulje eukaliptusa 30ml Eterra

692,00 RSD

Proizvođač: Eterra

Opis

Ulje eukaliptusa poseduje protivupalna, antibakterijska, antiseptička i brojna druga svojstva. Efikasno je kod ublažavanja tegoba sa disajnim organima, uključujući kašalj, začepljenost nosa, upaljeno grlo, astmu, bronhitis i sinusitis. Najčešća primena je u obliku inhalacije. Antiseptička svojstva ulja eukaliptusa štite ranu, sprečavaju nastanak infekcija i ubrzavaju njeno zarastanje. Ulje je odlično za žuljeve, opekotine, posekotine, ogrebotine i ubode insekata. Masaža Uljem eukaliptusa može da ublaži bolove u mišićima i zglobovima. Stručnjaci ističu da ono može da pomogne osobama koji pate od reume, lumbaga, problema sa ligamentima i tetivama. Preporučuje se masiranje tela kružnim pokretima kako bi efekat bio još bolji. Naučnici su dokazali da Ulje eukaliptusa može da poveća nivo energije, koncentracije i sposobnost rešavanja problema. Takođe je efikasno kod smanjenja stresa i anksioznosti. Ulje eukaliptusa može da pomogne kod nastanka karijesa, smanjenja zubnog plaka i rizika od nastanka bolesti desni. Od njegovog mirisa beže komarci, pa je idealan u letnjim danima kao zaštita od ovih napasti.

Eukaliptusovo ulje je lekovito zahvaljujući protivupalnim, antibakterijskum, antiseptičkim i brojnim drugim svojstvima. Ulje eukaliptusa je bezbojno, ali specifičnog ukusa i mirisa.

Ulje eukaliptusa upotreba:

Topikalno – protiv bolnih mišića, u hladno ceđeno biljno ulje (30ml) ukapati 3 – 5 kapi eukaliptusovog ulja. Masirati bolne mišiće ovim uljem.

Inhalacija – može se inhalirati direktno iz bočice ili nakapati 2 – 3 kapi na maramicu.

Oralno – uzeti 2 – 3 kapi sa malo maslinovog ulja na kocki šećera ili u vodi i to do 12 kapi na dan.

Raspršivanje – sipati u sprej bocu alkohol, vodu i dodati po željji ulje eukaliptusa. Možete dodati i ulje limuna, cimeta ili karanfilića i prskati radi dezinfekcije vazduha i kod prehlada i bolesti disajnih puteva.

Mere opreza:

Ulje eukaliptusa ne smete konzumirati ili nanositi direktno na kožu, a da ga prethodno ne pomešate sa nekim drugim uljem. Znakovi trovanja mogu biti bol u želucu, mučnina, slabost, povraćanje i proliv.

Ne postoje dokazi da je ulje eukaliptusa potpuno sigurno za dojilje i trudnice, pa je bolje da ga u tom periodu ne koristite.

Nemojte koristiti ulje od eukaliptusa najmanje 2 nedelje pre operacije, jer smanjuje nivo šećera u krvi i može uzrokovati komplikacije tokom i nakon operacije.

Neka istraživanja pokazuju da ovo ulje može regulisati nivo šećera u krvi, ali postoje dokazi koji upućuju da nivo šećera u krvi smanjuje u tolikoj meri da može doći do hipoglikemije.

Ulje eukaliptusa 30ml Eterra

Pakovanje

30 ml