Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Tamna čokolada 70% kakaa 100g

299,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: DENNREE

Opis

Ukusna čokolada sa 70% kakaa idealna je za razne poslastice, kao desert ili kada vam treba nešto da se zasladite. Spravljena od najfinijeg kakaa iz organske proizvodnje.

Kakao kao osnovni sastojak čokolade, najvažniji je kada je u pitanju zdravlje, tamna čokolada 70% kakaa se smatra najzdravijom i najkvalitetnijom baš zbog visokog udela kakaa.

Tamna čokolada 70% kakaa ima visok sadržaj flavonoida koji su snažni antioksidansi a koji se takođe mogu naći, u čaju, crnom vinu i jabukama, ali u znatno manjoj količini, oni štite ćelije i tkiva od pogubnog dejstva slobodnih radikala koji uništavaju naše ćelije.

Crna čokolada 70% kakaa sadrži značajne količine važnih minerala, 40 grama tamne čokolade obezbeđuje 15% dnevnih potreba za magnezijumom i 34% dnevnih potreba za bakrom, crna čokolada sadrži i fosfor, kalijum i gvožđe.

Crna čokolada 70% kakaa štiti arterije i poboljšava cirkulaciju. Dokazano je da konzumiranje tamne čokolade širi prečnik koronarnih arterija što znači da srce lakše dobija neophodni kiseonik za svoj rad, takodje sprečava arteriosklerozu. Flavonoidi iz crne čokolade, neutrališu slobodne radikale pa  samim tim podižu nivo dobrog HDL holesterola što znači i manje šanse za kardiovaskularne bolesti.

Tamna čokolada popravlja raspoloženje i podiže moždane funkcije jer stimuliše proizvodnju serotonina, poznatijeg kao hormon sreće. Crna čokolada podiže i brzinu reakcije. Takođe pomaže kod blage anemije, zbog sadržaja gvožđa u njemu.

Zemlja porekla

Nemačka

Pakovanje

100g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Tamna čokolada 70% kakaa 100g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *