Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Surutka u prahu od kozijeg i ovčijeg mleka, 300g

695,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: LV-Pharm

Opis

Surutka dobijena od ovčijeg i kozijeg mleka u prahu je proizvod koji sadrži 20% čistih, iskoristivih i lako svarljivih proteina. Surutka u prahu je animalni proizvod koji alkalizuje, odnosno daje baznost ljudskom organizmu.
Ako se danas zna da mnoga oboljenja počinju preteranim zakiseljenjem organizma može se zaključiti velika dobrobit koju možemo dobiti redovnim korišćenjem ove surutke.

Surutka od ovčijeg i kozjeg mleka:

-podiže imunitet,
-odličan je hepatoprotektor i potpomaže brzi oporavak i regeneraciju jetre,
-poboljšava varenje i razvoj dobrih bakterija crevne flore,
-povećava elastičnost zglobova i ligamenata pa se preporučuje kod svih vrsta artritisa,
-daje odlične rezultate kod alergija, opstruktivnog bronhitisa i astme,
-ima pozitivno dejstvo kod smanjenog apetita,
-pozitivno deluje kod povišenog holesterola,
-sprečava stvaranje zubnih naslaga i karijesa,
-sprečava osteoporozu.
Surutka ne sadrzi protein-kazein koji ostaje u siru prilikom prerade mleka i proizvodnje sira pa nema opasnosti od otežanog varenja i problema koje ovaj veliki protein moze da izazove kod nekih ljudi.

Takođe, zbog svog sastava, enzima  i strukture molekula koje sadrži mogu je koristiti i ljudi koji su inače osetljivi na laktozu tj. mlečni secer.

Inače, surutkini proteini sastoje se iz citavog lanca belančevina. Među njima su beta-laktoglobulin, alfa-laktalbumin, imunoglobulini, glikomakropeptid, laktoferin, laktoperoksidaza.

Beta-laktoglobulin ima korisnu osobinu da vezuje vitamine rastvorljive u masti, pomažući organizmu da ih lakše iskoristi. Alfa-laktalbumin je prvo pronađen u majčinom mleku. Sadrži mnogo triptofana, esencijalne aminokiseline koja ima potencijalnu dobrobit za osobe koje pate od nesanice i koje su pod stresom. Imunoglobulini, kao što je poznato, obezbeđuju imunitet i deci i odraslima. Jedini su u stanju da vezuju kalcijum. Glukomakropeptid pomaže kontrolu i sprečava stvaranje naslaga na zubima i njihovo kvarenje. Laktoferin, osim sposobnosti da vezuje gvožde, pomaže njegovu iskoristljivost, sprečava rast bakterija, uključujuci i patogene bakterije, istovremeno pomažući razvoj korisnih, poput bifidusa, čime se uspostavlja dobra crevna flora. Takođe, laktoferin sprečava i rast gljivica, naročito onih iz vrsta kandide. Laktoperoksidaza sprečava razvoj bakterija zavisnih od gvožda.

Proteini kozje surutke poseduju antikancerogena svojstva zahvaljujući prisustvu aminokiselina sa sumporom. Osigurava optimalan nivo magnezijuma i kalcijuma u organizmu.

Jedina sadrži vitamin B13-orotsku kiselinu.

Surutka u prahu od kozijeg i ovčijeg mleka, 300g

Pakovanje

300 g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Surutka u prahu od kozijeg i ovčijeg mleka, 300g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *