1 proizvod je u korpi

Registruj sePrijavi se

Spirulina u prahu 100g Zdravo Bilje

1.200,00 RSD

Proizvođač: Dakar

Opis

Spirulina je slatkovodna plavo-zelena alga koja se prirodno javlja u tropskim i suptropskim jezerima sa visokim pH vrednostima i visokom koncentracijom karbonata. Dobila je ime po svom spiralnom obliku. Njena tamno-zelena boja potiče od dva glavna pigmenta koja sadrži – zelenog hlorofila i plavog fikocijanina. Oba pigmenta deluju detoksifikaciono jer vezuju teške metale, kao i štetne produkte metabolizma. Spirulina u prahu 250g (organski proizvod) takođe sadrži karotenoide lutein i zeaksantin, koji dokazano deluju na zdravlje oka i poboljšavaju vid, kao i mnoge antioksidante koji neutralizuju slobodne radikale i sprečavaju prerano starenje.

 

Spirulina u prahu 250g (organski proizvod) je bogat izvor proteina, koji čine do 67% ukupnog sastava i doprinose rastu i održanju mišićne mase i zdravlju kostiju. Proteini u spirulini uključuju svih osam esencijalnih amino kiselina, koje naš organizam ne može stvarati sam, već se moraju uneti ishranom. Spirulina u prahu 250g (organski proizvod) u svom sastavu ima i beta karoten, koji se u telu konvertuje u vitamin A. Od ostalih vitamina sadrži B1 i B2 koji imaju ulogu u normalnom funkcionisanju nervnog sistema i metabolizma. Osim vitamina ima i mnogo minerala kao što su fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, cink, mangan, bakar i selen.

 

Spirulina u prahu 250g (organski proizvod) je tamno zelene boje i ima blag, svež ukus i miris. Može se konzumirati kao dodatak sokovima, smutijima ili drugim napicima, kao i u sirovim dezertima, čokoladi, kolačićima, sosovima, supama, krekerima, čak hlebu i pecivima. Preporučena dnevna doza je 1-3 kašičice praha, po mogućnosti na prazan stomak.

 

Namena

 

  • vrši detoksifikaciju organizma,
  • odličan je izvor proteina (65%),
  • popravlja varenje,
  • pomaže održanje normalne telesne težine,
  • jača imunitet,
  • popravlja opšte zdravstveno stanje i energetski balans.

 

Zemlja porekla

 

Tajvan

Pakovanje

250 g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Spirulina u prahu 100g Zdravo Bilje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *